3. aprill 2020

Hea teada: Sotsiaalkindlustusameti teavituskiri töövõimetuspensioni pikendamise kohta

Sotsiaalkindlustusamet on saatnud järgmise teavituse:

Sotsiaalkindlustusameti teavituskiri töövõimetuspensioni pikendamise kohta
Hea töövõimetuspensioni saaja!
Sotsiaalkindlustusamet pikendab kuue kuu võrra kõiki töövõimetuspensione, mille lõpptähtaeg on vahemikus 12. märts kuni 31. august 2020.
Pikendame pensioni maksmist automaatselt ja ise pensionisaaja selleks midagi tegema ei pea. Tähtaega pikendame täpselt 6 kuu võrra. Saadame lähiajal posti teel kõigile pikendatud pensioni saajatele uue lõpptähtajaga pensionitunnistuse.
Pikendamine on tingitud sellest, et pensioni saamise lõpptähtaja saabumisel peaks inimene taotlema esmakordselt töövõime hindamist Töötukassalt. Töövõime hindamiseks peab aga taotleja olema käinud vähemalt eelneva kuue kuu jooksul arsti juures. Eriolukorras ei pruugi olla inimestel võimalik arsti vastuvõtule pääseda ja pikendamine annab töövõimetuspensioni saajatele lisaaega asjade ajamiseks.
Hoolimata automaatsest pikendamisest võib soovi korral siiski minna ka enne uue tähtaja saabumist Töötukassasse töövõimetoetust taotlema. Töötukassa võtab taotluseid edasi tavapärases korras ja ka kõiki praeguseks esitatud taotluseid menetleb Töötukassa tavapäraselt edasi.
Töövõime hindamise otsuse tegemisel lõpeb töövõimetuspensioni maksmine automaatselt.
Täpsustavate küsimuste korral palume pöörduda Sotsiaalkindlustusameti infotelefonil 612 1360 või e-posti teel info@sotsiaalkindlustusamet.ee .
Lugupidamisega Sotsiaalkindlustusamet

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...