18. märts 2009

Tagant järele tarkus

Ajakirjanduses on nädalajagu arutatud selle vana naise juhtumit, kes liikumispuude tõttu haiglast koju viidi ja seal voodihaigena külmas ja näljas ära suri. Jutte on igasuguseid nii sotsiaaltöötajate, hooldajast venna, naabrite ja majaomaniku vaatenurgast. Kurb ja jahmatama panev lugu. Tehti kõik ja välja kukkus ... Ja siis loen lehtedest üksipulki neid seisukohti. Aga see ei ole normaalne kui inene viiakse tuppa, mida talvel kütta ei saa. Tule taevas appi! elektriradiaatori oleks ikka saanud tuppa sooja andma tuua. Aga, aga. Sotsiaaltöötajad, naabrid ja hooldajast vana vend oleks pidanud suutma midagi ette võtta.

Täna siis ajakirjanduses selline eakate inimeste eest võitleva organisatsiooni artikkel. Üsna mõistlik, sest õppisin minagi koolis sellist ainet nagu geriaatria - maakeeli eakate hooldus, põetus kuni elulõpuni, kui ta ise abi vajab. Praegu asi suht nadi, raha pole ei riigil, KOVidel ega kliendil endalgi, et selliste hooldusteenuste eest maksta. Hooldusteenus ei pea alati haiglas olema, seda saab kasutada ka liendi kodus. Kõik sõltub abivajajast. Ja see abivajaja võib olla ka noor tööjõus inimene, kel trauma või raske krooniline haigus.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...