28. juuli 2010

Juulikuu sotsiaalkomisjonis

Teada on, et juulikuu on puhkuste kuu ja puhkan minagi. Helistati siis Tallinna Tehnikaülikooli kaardistamise ajal mulle Mustamäe sotsiaalhoolekande Osakonnast ja paluti osaleda kolmapäevases komisjonis.

13. juuli sotsiaalkomisjonis oli olukord sarnane eelmiste komisjonidega. Esmalt ravimite-, toimetuleku- ja huviringi jmt toetuste taotluste läbivaatamine, millele järgneb hooldekodusse soovijate taotluste arutelu. Seekord oli toetused laagritesse ja oli ka ühe suurpere taotlus, kellel maja Haaberstis ja sissekirjutus Mustamäe linnaosas. Kuna sissetulek oli piisavalt suur, siis oli vastus eitav, sest tegu on sotsiaalhoolekande abiga ja kui perel on sissetulekuid piisavalt, siis pole võimalik toetada. Oli ka paari inimese toimetulekutoetuse mitte määramata jätmise vaidlusotsust Harju maavanemalt, mida arutati. Vanavanema taotlus lapselast kasvatada sai ka toetuse. Mis teha, kui vanemad oma lapsi ei kasvata ja vanaemad seda peavad tegema.
Minu jaoks oli üllatav 2 hooldekodusse paigutamise avaldused inimestelt, kes oma igapäevase eluga toimetulevad aga siiski soovivad minna hooldekodusse. Neile saab ka selgitatud eitava vastuse põhjust. Kurb, et inimeste ise hakkama saamise soov on madalam ja soovitakse loobuda kodus elamisest ja minna hooldekodusse, kuigi toetavate sotsiaalteenuste ja sotsiaalkorteris nad hakkama saavad. Koosolek lõppes suhteliselt ruttu ja nii ma oma puhkust jätkangi.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...