25. märts 2012

Spordihooaeg on alanud

Täna käisime ilma uudistamas ja jalutamas. võtsime kohe ette  pikema teekonna, mis oli kokku üle 6 kilomeetri. Päris mõnus oli kõndi harrastada. Meil on siin Haaberstis, Pikaliiva elurajoonis enam-vähem normaalsed teed, kuigi on killustikku ja mõned augudki. Aga kõige kehvem on kodu juures esimene ülekäigurada, mis viib üle krravi ja seda katab lahtine killustik ning seda on ratastooliga päris vaevarikas ületada. Võiks parem ja kõvem asfaldkate olla. Tõenäoliselt kirjutan sellest Tallinna Komunaalametile. Viimati kirjutasin neile Sääse trollipeatuse ootepaviljoni kõrvaldamise pärast ja sain vastuse, et kõrvaldati ära ja praegu pole uut võimalik panna. Samas olin pahane, et inimesed seisavad tuule ja vihma käes ja ootavad trolli. Laupäeval avastasin, et seal llinna viival suunal on uus bussiootepaviljon. Mulle meeldivad sellised pisiasjad, mis linnavalitsusele meelde tuletades ja tähelepanekuid tehes on asjad hakanud muutuma. Muret teeb olukord sellepärast, et meil on kõnnitee ainult ühel pool tänavat aga sinna jõudmiseks on vajalik ületada sõidutee ja see takistuste rada, mis tavalisele kõndijale pole probleem aga ratastoolis sõitjale vaevarikas ja ohtlik, sest piirdeid pole, kõnniteeni on vaid kraavi ääred.

Pragu on meie olukord kodulähedal Pärnaõue juures on selline ja ohtlik:
Ilm, mis hommikul oli kole ja tuuline, hakkas meelt muutma ja lõunaks säras päike ning tugev tuul oli tasanenud. Päris hea on olla, kui koju jõudsime. Linnulaul ja puhas õhk ning looduseilu olid seda pikka jalutuskäiku väärt. Tegelikkuses oli teisigi väljas, kes jooksis, kõndis või sõitis rattaga. Tahaks ka jalgratta välja võtta   ja pedaale mõnuga tallata. kodus on küll trenasöör aga see pole võrreldav minu lemmikuga. Hakkame aga ennast liigutama kevadel, suvele vastu. Pea ja keha vajavad tuulutamist. Õhtune päikeseloojang oli ilusam, kui rõdult pildile sai.
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...