12. mai 2015

Lugeja kiri: Aitäh, et aktiivselt mötlete samas suunas - istuja tervisest.

Sain sellise toreda kirja, mida soovin lugejatega jajgada. Kirjas olevad lingid on aktiivsed ja seal leiduv materjal ja artiklid väärivad lugemist. Kirjutasin ka paari sõnaga vastuse ja selleks ma oma blogi lõingi, et kasulikke nõuandeid, artikleid ja omi mõtteid jagada. Luban ennast kätte võtta ja rohkem kirjutama hakata aga kevad on nii kiire ja sündmusterikas, et ei suuda ennast arvuit taha sundida ja mobiiliga ikka blogipostitusi tippima ei hakka. Seniks saab kõndida, sõita jalgrattaga, ujuda basseinis ja tantsida. Vaadake kui heas vormis on noored emad, sest nad jalutavad oma lastega õues ning see teeb neile ainult head ja lapsed on tervemad ja aktiivsemad liikujad juba varakult. Liigume rohkem ja istume vähem. Õue  - praegu on nii mõnus aastaaeg. Soe ja päikeseline on ka ja see vali tuul ei sega, kui panna selga hästi valitud tuulekindel riietus.

Lugeja kiri: Kirjutad doktor Ragnar Viir - arst, liikumisteaduste doktor, Istumisliku eluviisi uurimise võrgustiku liige (SBRN), Berliini Charité Meditsiiniülikooli Närvilihaskonna Uurimisgruppi ja Berliini Kosmosemeditsiini keskusesse (ZWMB) kutsutud järeldoktor.

Tere! Tegin avastuse: Teie blogi! Aitäh, et aktiivselt mötlete samas suunas - istuja tervisest. Tahtsin ühe teksti Teie blogisse kommentaarina panna - aga ei osanud! Saadan siis meiliga aadressi sellele: https://arenguidee.ee/issues/tervis  
Eesti tervishoiu probleeme arutatakse aktiivselt, see on väga vajalik. Tervishoiu all möistame tervisehädade, haiguste käes olevate inimeste aitamist ja ravimist. WHO klassikaline joonis ja Eesti rahvatervise eest hoolt kandnud akadeemik Ain-Elmar Kaasik esitavad, et arstiabist ja meditsiinikorraldusest ehk tervishoiust praeguses tähenduses, söltub inimeste tervis 10%; elustiilist söltub tervis aga 50%. Tervise parandamisele kulub üle 80%, tervise säästmisele, tegelikule tervise hoidmisele, vaid 10% kogusummast, mis arenenud ühiskonnad rahvaterviseks kulutavad. Vajame igat aktsiooni, mis hoiab inimest tervemana. Liigse istumise teema muutub järjest aktuaalsemaks. Meil on vöimalus iseendid aidata ja tervemalt elamise läbi säästä raha arstiabile.
https://arenguidee.ee/ideas/283-istumine-on-eluohtlik-tegevus-kui-sellega-liiale-minna
Kui Teil ja kolleegidel on kogemusi ja arvamusi ideest, olen nende eest tänulik, eesmärk on ühine. 
Tervitades, Ragnar Viir

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...