5. oktoober 2018

Hea teada: andmed korda, siis saab Tallinnas tasuta sõita

Selline 4.10.2018 uudis Raepressilt ja tasub oma rahvastikuregistris andmed korda teha, sest muidu ei saa isegi autojuhiluba vahetada ja ka tasuta ühistranspordi kasutamine Tallinnas sõltub kindlast ja tegeliku elukohana registreeritud aadressist. Kui inimene tahab õigusi, siis tuleb tal ka kohustusi täita. E-teenustena on lihtne see registreerimine eesti.ee kaudu. Samuti tasub oma laste andmed üle vaadata. 

Tasuta sõidu õigus säilib täpse aadressiga tallinlastele

Tallinna Transpordiamet tuletab meelde, et alates 2019. aasta 1. jaanuarist jõustub rahvastikuregistri seaduse uus redaktsioon, mille kohaselt  kustutatakse kõik ainult linna või linnaosa täpsusega kirjas olevad isikud. Võimalike arusaamatuste vältimiseks palutakse isikutel, kes kasutavad Tallinna ühistranspordis tasuta sõidu õigust, kontrollida oma elukoha andmeid rahvastikuregistris.

Alates 1. jaanuarist 2019 peab isik rahvastikuregistrisse kandmiseks esitama oma elukoha täpse aadressi. Tänase seisuga on peaaegu 18 000 Tallinna elanikul on oht jääda puuduvate elukohaandmete tõttu ilma avalikest teenustest nagu tasuta ühistransport, parkimissoodustus, lasteaiakoht või sotsiaaltoetused. Samuti jääb isik aadressi puudumisel ilma võimalusest osaleda valimistel.
Elukoha registreerimine on lihtne: seda saab teha paari minutiga eesti.ee veebilehel või linnaosavalitsuses rahvastikuregistri töötaja abil. Kehtiva seaduse järgi on inimesel kohustus elukohaandmeid uuendada 30 päeva jooksul uude elukohta elama asumisest, uuest aastast on see tähtaeg 14 päeva.

.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...