30. detsember 2022

Meie reisiblogi - autoreis Horvaatiasse 1

1.päev - 30.juuni 2022 

Nüüd on reisist mitu kuud möödas. Suvest on saanud talv ja kohe käes aastavahetus aga meie juba unistame uuest lõunamaa reisist. 

Reisi planeerisime autoga Horvaatiasse, tegime kindlustuse ja reisi pikkuseks olime mõelnud 14 päeva. Alguses oli mõte startida kohe peale jaanipäeva aga kuna vanemal õel oli ümmargune juubel, siis lükkasime sõitu edasi. Sel korral öömaja ei planeerinud, et võtame kohapeal. Sai küll broneeritud kuid sealt teatati, et nad ei saa teenindada võimaluste puudumise tõttu ratastoolis kliente. Raha tagasi ja eks kohapeal näeme. Reisiplaan oli sõita läbi Poola Horvaatiasse, siis vahepeal külastada Viini ja siis Horvaatiast Montenegrosse. Puhata, ujuda, tutvuda kohlaiku kultuuriga ja siis vaadata veel loodust ning mägesid, jugasid ja saartel tiir peale teha. Kuna Horvaatia kuulub küll Euroopa Liitu, kuid neil on oma raha - kuna. Otsime infot ning raha vahetame kohapeal või maksame eurodes. Pangakaardid ja sularaha on kaasas, samuti koroonavaktsiini passid, autol kindlustus tehtud ja muud dokumendid korras. Lisaks ID-kaartidele võtsime kaasa ka passid. Äkki läheb vaja. Igaks juhuks, et äkki läheb tarvis.

On neljapäeva hommik ja esimene puhkuse nädal juba poole peal. Sõitu alustame Tallinnast, Kakumäelt kl 10.30 ja sõidame Pärnu poole. Lätis teeme esimese peatuse lõunapausiks Apelsini Rimis ja sööme lõunat. Kõht korralikult saslõkki ja kartulit täis jätkame sõitu. Lätis oleme kl 13.20 ja Leedus kl 17.20. Poola piiri ületame kl 20.30. Kõik kulgeb plaani päraselt. Mõnus on olla paariks nädalaks autoreisil ja teedel kulgeda. Pimedaks läheb varakult, samas kui Eestis on valged ööd. Selleks päevaks on läbisõit 780,3 km.   


Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...