11. veebruar 2023

Meie reisiblogi - autoreis Horvaatiasse ja Leedust koju 15

15. päev - 14. juuli 2022

Täna on meie reisi viimane päev. Õhtuks oleme kodus. Öö oli mürarohke. Hommiku poole ööd hakkasid saabuma nn parklasse erinevad masinad. Selgus, et tegemist on piiriäärse parklaga, kuhu kohalikud pargivad ja siis tuleb buss korjab nad peale ja viib tööle. Keskpäevaks saabume Lätti. Õhtuks jõuame koju nii umbes kl 19 ajal. Küll on mõnus juba Eesti riigipiiri ületada ja jälle kodumaal olla. Aitäh Arko! Reisime veel. 

Tasub kaasa võtta sularaha, pangakaardid, lisaks IDkaardile ka passid. Teeme alati reisikindlustuse, Euroopa ravikindlustuskaardi, dokumnetide koopiad, autole rohelise kaardi ja on olemas ka Kaskokindlustus. Mobiilis otiimme vaatamisväärsuseid, parklaid, muuseume ning palju kasulikku infot. Ootamustega saame hakkama. Vajadusel suhtleme kodustega ja otsime lahendusi. Translate programiga saab suhelda ja tõlkida. Aga kõige targem on ikka Arkoga koos asjad läbi arutada ja siis mõelda välja lahendusi. Bensiinipaak on täis ja toit ja vesi autos. Näeeme varsti uutel reisidel. Alati on ka käidud teedel ja radadel kohti kuhu läheks veel tagasi ja avastakse tee peal uusi kohti. 

Läbisõit: 658,7 km. 


Reisi kokkuvõte:

kestus - 15 päeva ja 14 ööd

reisi pikkus - 6608,3 km

2 purunuenud rehvi, mis said asenduse

2 puksiiri sõitu Krk saarel, mille eest maksis Kaskokindlustus

tervise ja reisikindlustus oli tehtud - seda vaja ei läinud

läbitud uusi riike oli 6 - Slovakia, Sloveenia, Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina, Montenegro ja Serbia.

Läbitud riigid - Eesti, Läti, Leedu, Poola, Tšehhi, Slovakia, Sloveenia, Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina, Montenegro, Serbia, Bosnia ja Hertsegoviina, Sloveenia, Austria, Tšehhi, Poola, Leedu, Läti, Eesti. 

Imelline loodus - mäed, meri, saared, jõeorud, sõbralikud inimesed...

Reisi lõpp. 









Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...