5. august 2009

VÕIMAS, MADONNA!



Madonna kontserdil käidud. Ja oli alles rahvast juba alguses sissepääsude juures. Sabad venisid tigusammul. Meie läksime Arko ja Jüri ratastoolides, Auli ja mina abistajatena kaasas. Teadlikult jätsime auto Pirita Selveri taha Jüri kodu tänava juurde. Ja kõmpisime jala, nagu rongkäigus lauluväljaku poole. Kohapeal tundsime ennast täiesti VIPidena. korralduslik pool oli viimase peal. Alustades piletite müügist, eraldi sissepääsust ja invatribüünist, kuhu meie omasid oli tulemas 40 ringis. Kohapeal selgus, et invatribüün oli piiratud aiaga, kohapeal korraldajate poolt mees abistajad kaldteest üles lükkamiseks, samas aiaga piiratud tara sees 2 invawc-d !!!

Kui ma ei näe nii hästi, siis ma ometi kuulen muusikat. Ja õnneks nägin ka nendelt ekraanidelt ja see valgustus oli super, samuti laserkiired mäe peale. Oli meeletult rahvast ja palju toredaid inimesi. Leian, et kui inimene väga tahab kontserdile minna, siis ta ka leiab endale saatja, abistaja, kes temaga kontserdil kaasas käib.
Liikumispuue on see, mis on nähtav ja tekitab rohkem raskusi. Aga proovi sa ratastoolis istudes saada sotti, kuida teed rajada massides või mida hingata. Suitsetavatest inimestest rääkimata, kes oma konidega riiete ja silmnäo ees vehivad. Kuuled jah, ei näe muud kui inimeste kõhtusid ja tagumistpoolt, rahva hulkades liikuma lihtsalt ei pääse.

Ja tribüün ise asus tuletornist vasemal, oli nn 2 rõduga ja avar. Hästi tehtud ja läbi mõeldud suuruse ja ehituse poolest. Kui Jüri palus mul üle lugeda, et palju siis ratastoolis on sain esialgsel lugemisel 51, päast lisandus veel võõraid, välismaalaseid, oli kipsis käe, jalgadega, karkudega ja nende abistajad. Ka meie leidsime võimaluse istuda, sest lugupidamisest ratastoolis istujate vastu me ei seisnud püsti. Siis tuli ja tuli ja tuli rahvast kontserdile. Inimesi oli meeletult palju. Soojendus bänd ehk DJ Paul Oakenfold oli paljude meelest tõeline tegija, ise kuulasin ja mõlgutasin mõtteid, et kuidas need meie 60+ prouad ja härrad seda muusikat kuulama tulid??? Üks vanem härra ütles naljaga pooleks, et polnud raha kusagile panna.

Ja kui saabus Madonna siis sai selgeks, et on midagi võimsat, eriti lava suurus, esinejad, heli- ja valgustehnika. Madonna oli nii pisikene sellel suurel laval aga see eest olid suured ekraanid, kust toimuvat jälgida. Super! Eriti veel Madonna laval liikumine, meeletu hea füüsiline vorm ja tohutu energia selliste tantsunumbrite esitamisel. Mina äin igati rahule, kuigi ühe erandina. Sellks oli meeletu peavalu sellest grillimise suitust, mis meie peale kandus. Jube oli peavalu, kuigi fännasime täiega ja asi oli vaatamist väärt.

Loe lisaks:
Võimas, Madonna!
"Alright, Estonia, are you ready?!" hüüdis eile õhtul maailmaturnee raames Tallinna lauluväljakul esinenud popikuninganna Madonna, keda siia on oodatud paarkümmend aastat. Muidugi on Eesti valmis!

Umbes kaks tundi enne Madonna lavaleastumist paistab suurem osa publikust kohal olevat – lavaäärsed esimesed muruplatsid on tihedalt fänne täis pressitud. Ka mäepealsel, kus inimesed on end istuma sättinud – on üha vähem vaba murulappi.

Tuuri soojendusesineja DJ Paul Oakenfold astub lavale pooletunnise hilinemisega kell 20. Rahvas võtab ta tubli aplausiga vastu. Plaadi keerutamiseks on Oakenfoldile 20meetrise lavakeele ette pult sätitud. Siiski paistab muusik ilmselt kätte vaid esimestele ridadele. Kuigi megahittide remiksid panevad jala tatsuma, paistab rahvas plaadikeerutajat üpris tuimalt kuulavat.

Popikuninganna tulek

Kell 20.45 on laval taas tühjus. Veidi aja pärast saavad lavatehnika sättijad iga natukese aja tagant aplausi osaliseks. Kell 21 kõlavad teated, mis paluvad lava läheduses mitte suitsetada. Mängima pannakse makimuusika.

Kell 21.25 hakkavad rahva rõõmukisa saatel proloogid kõlama ja ekraanid särama. Avapauguna kõlavad viimaselt albumilt "Hard Candy" lood "Candy Shop" ja "Beat Goes On". "Alright, Estonia, are you ready?" hüüab megastaar. Fännid kisavad kõrvulukustavalt.

Kolmanda loo ajal riputab ülinapilt ja musta riietatud Madonna kaela kitarri. 1994. aasta albumilt kõlab "Human Nature". Justin Timberlake’iga kahasse lauldud "4 Minutes" on kokku miksitud 90. aastate hitiga "Vogue".

Tuleval pühapäeval 51. sünnipäeva pidav popikuninganna on väsimatu. Tuurimeeskonnaga kaasa tulnud 18 tantsijat on siin põhjusega – tants ei lõpe sekundikski. Punase miniseeliku selga tõmmanud Madonna hüppab kord koos tantsijatega hiigelsuurte hüppenööride vahel, järgmisel hetkel laulab edasi. "She’s Not Me" ajal ei pea megastaar paljuks ka üht oma tantsijannat suudelda.

Ka Eestis ei jäta Madonna vahele austusavaldust Michael Jacksonile, mille lisas kontserdikavva pärast laulja surma. Tallinnaski astus lavale Jacksoniks riietatud ja tema tantsusamme matkiv tantsija. Jacksoni austuseks kõlas ka maruline aplaus.

Kuulda sai veel Madonna üht esimest singlit "Holiday" 80. aastate alguses ilmunud debüütalbumilt "Madonna". Ei puudunud hitid "Die Another Day", "Music", "Miles Away" ja "La Isla Bonita".

Pea kahetunnise kontserdi lõpetuseks esitas Madonna loo "Give It 2 Me" ja ärgitas rahvast kaasa laulma, hüüdes: "Come on Estonia, this is your last chance!"

Loo lõppedes tänas ta publikut kontserdi jooksul esimest korda, lisalugu ta ei esitanud. Ekraanile ilmus kiri "Game Over" ning kõlarist jäi kõlama Michael Jacksoni "Don't Stop Til You Get Enough."

Samal ajal, kui Jacksoni lugu kõlas, lahkus Madonna mustas Cadillac Escalade'is juba lauluväljakult.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...