17. veebruar 2014

Viljandit vallutamas ehk võistlused novuses

Käisin koos Arkoga laupäeval Viljandis võistlustel kaasas. See oli Eesti Invaspordi Liidu 1. võistlus sellel aastal. Kui eelnevad aastad mängiti koroonas, siis sel korral olid Eesti meistrivõistlused novuses. Võistlused nagu ikka aga lauad olid madalamad ja väiksemad aga augud see eest suuremad, kuhu nuppe siis toksida. Enne võistluseid rääkis kohtunik üle kõik reeglid, näitas ette ja vastas sportlaste küsimustele. Kui nüüd norida, siis ainult seda, et sportlastel peaksid ikka olema võistluste ajal seljas spordidressid, mitte vabaaja riietusena teksapüksid. Eks siis järgmiseks võistluseks suudavad nad ennast paremini riietada. Ikka austusest spordi vastu peaksid võistlejad kohale tulema vastavas riietuses.  

Arko mängis eriti tublilt ja sai 1. koha oma istujate (ratastoolis) klassis ning tuli koju diplomi ja Eesti meistri klassis. Aga see spordihoone kaldtee peaks ikka ligipääsetavam olema ja see tuleks korda teha. Praegu on nii järsk ja ühepoolse käsipuuga ning need puudki algavad poolelt maalt alles siis, kui põõsad lõppevad. On paremaid näiteid, kuigi seest poolt on see spordiklubihoone päris ok, on invawc, lift ja korralik kohvik, kus päris normaalsed hinnad ja hää kohvi. 

Peale võistluseid sõitsime autoga Viljandi paadimeest vaatama, kuid kuldkala püüdjad olid järvejää vallutanud ja selle eest küsiti neilt isegi raha pileti eest. Kalapidu oli ka samal ajal otsa saanud ning pöörasime otsa ringi ja sõitsime koju tagasi. Kuldkala püüdmise artikkel ja video on nähtav siit
Mina, kes ma ainult pilte tegin ja lõunat sõin ning jutustasin invapsortlastega olin rohkemgi veel väsinud, kui kuldmedalimees Arko. Aga kas teadsite, et Vikipeedia kirjutab:

... Koroonamäng on legendi kohaselt saanud alguse meremeestelt, kes merel piljardi asemel leiutasid sarnase mängu, aga puust seibidega, sest ühe ajakirjanike poolt lendu lastud uitmõtte kohaselt olevat koroona leiutanud juba keskajal meremehed. 
... Pikkade merereiside jõudeaega sisustati mitmesuguste mängudega. Kuna piljardi mängimine oli kõikuval laeval raskevõitu, asendati kuulid seibidega. Nii tekkinudki koroonamäng.
...   Koroonamäng on üks selliseid väljamõeldisi, millega saab tegelda igaüks igas eas ja igal aastaajal. See sobib nii ajaviitemänguks, harrastuseks kui ka saavutusspordiks.

Rohkem pilte näeb siit































Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...