8. veebruar 2017

UUS! Madalapalgaliste töötajate toetus 2017. aastal

Hea teada, et juba sel aastal saab seda madalapalgaliste toetust kasutada. Esmalt on vaja esitada 2016.a tuludeklaratsioon ja peale seda pakub Maksuameti leht võimalust madalapalgalise töötajate toetuse taotlemiseks aga selleks peab silmas pidama nõudeid ja esitama avalduse. Link uudisele avaneb (siit).

Madalapalgaliste töötajate toetus 2017. aastal

Madalapalgaliste tulumaksu tagasimakse on kord aastas makstav toetus, mille eesmärk on täistööajaga töötava madalapalgalise töötaja sissetuleku suurendamine. Töötajal tekib õigus saada tulumaksu tagasimakse, mille täpne summa arvutatakse välja töötaja tuludeklaratsiooni andmete alusel.

Kõik taotlemise tingimused peavad olema täidetud 2016. aastal vähemalt kuuel kalendrikuul.
Seega taotlemisel kontrollitakse, kas isik oli 2016. aastal vähemalt kuuel kalendrikuul:
  1. Eesti resident,
     
  2. vähemalt 18-aastane,
     
  3. vähemalt ühe töölepingu alusel töötanud või olnud teenistussuhtes ning töötamine ei olnud peatatud,
     
  4. vähemalt ühe tööandja juures töötanud täistööajaga või mitme tööandja juures töötanud kokku täistööajaga. Täistööaja tingimus ei kehti töövõimetuspensionäridele ega vähenenud töövõimega isikutele.

    Madalapalgalise töötaja toetuse saamisel ei kohaldata täistööaja nõuet kõigile töövõimetuspensionäridele ega vähenenud töövõimega isikutele. Töötaja ega tööandja ei pea Maksu- ja Tolliametit oma töövõimetuspensionist ega vähenenud töövõimest teatama, sest Sotsiaalkindlustusamet ja Töötukassa edastavad Maksu- ja Tolliametile vajalikud andmed ise jooksva aasta veebruari alguses. Pärast seda kuvatakse e-maksuametis/e-tollis kõigile töövõimetuspensionäridele ja vähenenud töövõimega isikutele, et täistööaja tingimus on täidetud.
Toetust saab taotleda, kui töötaja aastane tulu jääb alla 7817 euro.

Tähtajad 

2016. aasta novembri algusE-maksuametis/e-tollis on võimalik kontrollida, kas taotlemise tingimused (v.a tulu tingimus) on 2016. aastal täidetud
15. veebruar 2017Algab tagasimakse taotluste vastu võtmine e-maksuametis/e-tollis ja teenindusbüroodes
31. märts 2017Tagasimakse taotluste esitamise tähtaeg
2017. aasta maiTagasimakse kandmine pangakontole

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...