22. märts 2017

Tallinna hoolekande 25. sünnipäeva tähistatakse esindusliku konverentsiga

Siit ka homse konverentsi kohta ilmunud Raepressi uudis.
22. märts 2017

Tallinna hoolekande 25. sünnipäeva tähistatakse esindusliku konverentsiga

 Neljapäeval, 23. märtsil toimub hotellis Euroopa, algusega kell 11, konverents „25 aastat Tallinna hoolekannet – kuidas edasi?“. Konverentsi moderaator on telemees Urmas Vaino.
 
Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et 25 aastaga on pealinna hoolekandest saanud algusaegadega võrreldes terviklik ja efektiivselt toimiv süsteem. „Näiteks päris alguses, 1991. aastal, tegeles Tallinna linnavalitsuse sotsiaalhooldusosakond peamiselt pensionide määramise, arvestamise ja väljamaksmise ning kojukande korraldamisega. Tänase sotsiaal- ja tervishoiuameti haldusalasse aga kuuluvad õigusaktide ettevalmistamine, hoolekande planeerimine, ülelinnaliste teenuste osutamine, kuhu kuuluvad kodutute öömajad, puuetega inimeste transport, isikliku abistaja teenus ning ka hoolekandeasutuste haldamine. Suur osa sotsiaalteenustest jääb veel ka linnaosade kanda“, ütles Martinson.

„Ehkki võib öelda, et süsteem on välja arendatud, toob elu pidevalt muutusi, ning nendele tuleb väga kiiresti reageerida. Tallinna elanikkond suureneb kiiresti ja see paneb sotsiaalsüsteemile peale omad pinged“, sõnas abilinnapea. Martinsoni sõnul räägitaksegi konverentsil sotsiaaltööst laiemalt, aga meenutatakse ka ajalugu ning vaadatakse  tulevikku, et kuidas sotsiaaltööga meie keerulisel ajal efektiivselt edasi minna.
Teiste seas esinevad konverentsil sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse, koolitus- ja konsultatsioonikeskuse Geomedia juhatuse esimees Rivo Noorkõiv, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima, Civitta Eesti partner/juhatuse liige Ander Ojandu jt.
Konverentsi lõpus tunnustab abilinnapea Merike Martinson hoolekandes pikaaegselt töötanud inimesi.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...