1. august 2023

Õed Aafrikas ehk Tuneesia kultuurireis 9

 7. päev - 4.mai 2023

Sööme hommikusööki, mis tundus üsna kesine ja joome kohvi ja mahlajooki. Kohvreid täna ei paki. Need siniste uste, väravate ja akende, rõdudega vvlageks värvitud majaksed on imelised. Linna vaated ja vana-roomaaegsed termid on ilusad. Turgudel jalutasime ja jõime ka piparmündi oksakesega teed. Linnad asuvad üsna künklikul pinnasel ja paljude treppidega ääristatud kitsastel tänavatel. Ostan vaibaturult endale vaiba, mis kaalub 2,5 kg ja mahub minu seljakotti. Kodustele teeb muidugi nalja, et tulen Tuneesiast vaibaga, mis mahub kotti. Ilusat käsitööd tehakse seal. Kõike niikuinii koju vedada ei jaksa agam üügitöö on väga hea seal vaibapoes. Tuleb meelde see eesti tvoksioni saade, kus Emil Rutiku rõõmsalt teatas, et see pole veel kõik. Tore oli. Lootust oli, et saame ujuma ja mina basseini ka korraks sulpsasin. Mõnus aga sõidupäevad on nii pikad, et ega rannamõnudeks eriti aega jää. Linnas oli turul huvitav jalutada aga eriti midagi osta sealt ei soovinud.  Süüta laste pühakutele ohverdamise kalmistu jättis rusuva tunde. Giid rääkis, et vanemad, kes oma lapse pidid perest ohverdamiseks andma ei tohtinud kurvastada, sest muidu ei võetud ohvriandi taevas vastu. 

Lõunat sõime Tiiuga kohalikus kalarestoranis. Kaladupp oli hea ja vürtsikas. Käisin Arkole tuunikalakonservi ostmas. Maja katusele ronisin trepist kam mina, et vaadet nautida. Õhtul oli hotellis disko. 

TUNISE LINNAEKSKURSIOON. Hommikusöök. Sõidame Tuneesia pealinna Tunisesse. Jalutame vanalinnas, vaatame peamošeed, jalutame värvikatel turgudel: türgi, El Berka (kunagine orjaturg) ja el Attarine'i ehk lõhnaõlide turul. Edasi sõidame Kartago linna varemetesse - Vana-Rooma aegsed Antoniuse termid, teater, villad ja vana sadam. Õhtune jalutuskäik maalilises Sidi Bou Saidi linnakeses, kud naudime ilusaid valgeks ja siniseks värvitud majakesi ja merele vaadet.   







































































































Kommentaare ei ole:

Kevadpuhkus Türgis 1

See oli jaanuari keskpaigas, kui arutasime Arkoga, et mida selle aasta puhkusega ette võõtta ja kuhu minna ja millistesse riikidesse reisida...