16. oktoober 2023

Automatk Tallinnast Portugali ja tagasi koju. Reisi lõpp. 17

 17. - 19. päev - 26.juuni - 28.juuni 2023

Reisi lõpp on peagi. Viimased päevad Poolast Leetu ja Lätti ja jõuame koju. Ärkame juba varahommikul. Sõitu alustame kl 7. Koduni on jäänud 2190 km. Lõuna poolt ida poole. Sõit koos vahepeatustega. Ei midagi erilist autoaknast vaatamiseks. Isegi ummikutes ei ole istunud. Läbisõit 1028 km. 

Uus päev.

Hommik. Täna on viimane sõidupäev Poolast Eestisse veel viimased tuhat kilomeetrit. Arko on mõtetes juba kodus. Eks ta tüdineb ära sellest rooli keeramisest ja liikluse jälgimisest. Mina kõrval loen, vaatan välja ja kuulan muusikat. Isegi pilte ei ole enam millestki teha. Mootorratturid vuravad kambas mööda. Eestisse jõuame peale kella 22 öösel. Valged ööd ja udu katab põlde ja maanteed. Krutime raadio Elmari peale, sest see hakkab enne Pärnut esimesena mängima. Öösel jõuame koju. Kell näitab 1.07. On juba 28. juuni 2023.

 Öö veedame juba kodus. Läbisõit 1162 km.

Kokkuvõtteks

Kokku oli reisi pikkuseks 10 026,5 km. Reis kestis 18 ööd ja päeva. 0 ööd hotellis, sest nagu Arko ütles, et hotellid on nõrkadele. Meie esimene automatk läks hästi korda. Kõik mida planeerisime (pigem vähem kui rohkem) sai vaadatud, sõidetud ja käidud. Arko jaoks natuke pikk reis aga minu jaoks vähe lühike. Puhkus lähebki kiiresti. Auto sai õigel ajal tangitud ja kõhud täis. Magamisase oli parajalt suur. Palavust saime natuke tunda. Ookeani juures olime piisavalt. Merevesi oli minu jaoks paras karastavaks supluseks. Elektrilise tõukerattaga oli mõnus kogemus rattateedel ja vanalinnades sõita. Politseiga ja mitte sobilike inimestega me kokku ei puutunud. Kõik asjad said aetud. Mõtleme juba järgmisele reisile. Kreeka ootab meid aastal 2024.     











Kommentaare ei ole:

Kevadpuhkus Türgis 1

See oli jaanuari keskpaigas, kui arutasime Arkoga, et mida selle aasta puhkusega ette võõtta ja kuhu minna ja millistesse riikidesse reisida...