5. detsember 2009

Ema teab ja tunneb oma last

Meiegi peres on tõbiseid lapsi, kuigi jah tavaliselt on kõik terved. Alguses jäi noorem kõhuvaluga koju ja kui valu ka 2. päeval ei möödunud helistasin oma perearstile. Vastu võttis õde ja kui paljud kahtlevad pereõe usaldusväärsuses, siis mina aina kiidan teda. Kurtsin lapse kõhuvalu muret ja selgitasin, et minu arvates on põhjuseks priske õhtusöök ja järgneval päeval kodust kadunud 2 + 2 l coca colat. Pereõde ütles, et praegu on palju haigeid koha peal ja kui palavikku pole, siis soovitas kõhuvalu rohtu, mis asja korda teeb. Nädala lõpuks läks poeg kooli. Targu jätan selle ravimi nime nimetamata, sest mõni läheb seda ise apteegist käsimüügist taotlema. Nädala pärast haigestus vanem poeg. Temal oli palavik 37,7 C ja jätsin ta koju. Lasin puhata süüa, magada ja turgutasin kodus. Peagi läks poeg kooli. Kummalgi korral ei pidanud ma vajalikuks minna pereasti juurde, sest arvan, et seal kohapeal võibki neid haigusi juurde hankida. Tean, mida räägin, sest mina just selline tõvemagnet lapsepõlves olingi. Küll piisas mulle valge kitli nägemisest, kui juba haige olin. Perearste kiidan ja meie perearst Age Margus on parim arst. Lapsed terved ja arvan, et koolipeadagoogid peaksid rohkem usaldama vanemaid ja mitte nõudma pabereid paari päevase haiguse järel. Mina olen alati kooli klassijuhatajatele teatanud, kui minu lapsed haiged on.

Siit siis artikkel:
Ema: kerge palavik ei reetnud lapsel seagrippi

Kahe lapse ema Caroline rääkis saates «Ringvaade», et tema laps oli mitu nädalat kerges palavikus, kuid miski ei näidanud, et ta põeb nn seagrippi. Caroline'i sõnul olid lapse analüüsid korras, kuid ühel hetkel tundis ta, et last tuleks kontrollida ka seagripi suhtes ning laboritulemused näitasidki ohtliku haiguse viirust lapse veres, teatas ERR Uudised. Ema meenutas, et haige laps ei kurtnud millegi üle. «Tal lihtsalt oli mitu nädalat palavik 37,2-37,4 ja see ei läinud ära - mitte midagi ei olnud, ei köha, nohu, väsimust, mitte midagi.» Naise esmane reaktsioon oli paanika, aga siis viis ta lapse lastehaiglasse, kus talle tehti spetsiaalset gripiravi ning praeguseks on palavik kadunud ning veel vaid paar tabletti võtta.
Toimetas Erik Henno
http://gripp.postimees.ee/?id=197053

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...