23. märts 2010

Lapse autoavarii saaga lõpp

Liiklusõnnetus ise juhtus 09.09.2009 Mustamäe tee 96 juures, kus minu liiklusekasvatust saanud poeg jooksis punase tulega kella 16:40 paiku ülekäigurajale ja peaga Mitsubishi esiklaasi. Kiirabi viis poisi haiglasse. Poiss pääses suhteliselt väikeste kahjustustega. Kuna Tallinn on nii väike, siis jõudis lapsele otsa sõitnud naisautojuht minu mobiilinumbrile helistada ja nõuda autoklaasi vahetuse osalist raha 1700 krooni. Mina shokis, et autoesiklaasi lennanud poeg elus ja paranemas vastasin, et lasen politseil asja uurida. Uuritigi kuni veebruari keskpaigani. Vahepeal jõudsime mitmeid kordi uurija juures käia seletusi andmas. Minu jaoks jäi arusaamatuks, et ülekäigurajal lapsega juhtunud õnnetuses jäi süüdlaseks alaealine laps. Ei lugenud ka kirja pandud selgitus kahetsuse kohta. Trahvi saime ikkagi ja süüdi jäi laps, kes oli mõned kuud vanem kui 14aastane.

Täna käisin hommikul politseis, rabasin oma noorema poja voodist kaasa (koolivaheaeg ju) ja kamandasin autosse, sest kuidas ta ka ei luba aga üle kuu aja ta oma liiklusõnnetuse trahvile järele iseseisvalt ei jõudnud. Karm värk aga süü kahetsemise ja tervisekahjustuse tõttu sai poiss siiski trahvi 720 krooni ja kuna mina teda üksikvanemana kasvatan, siis ka mina tema nn "eralõbud" kinni plekkima. Ka autoomanik ootab oma raha. Helistas eile ja hirmutas avalduse esitamisega... Maksin täna siiski 1.osamaksena 300 krooni. Renel sünnipäev 6.aprillil, sel aastal siis 15.sünnipääeva kink selline. Poisil vajus nägu pikaks ja istus vaiksel nagu hiireke tagaistmel. Tal õnneks koolivaheaeg ja eks siis edaspidi mõtleb, kui teed ületab ja arvan, et vaatab alati ka valgusfoori poole, et kas seal ikka roheline põleb ja täiskasvanudki peaksid olema lastele oma liikluskultuuri ja käitumisega eeskujuks. Peaks talle sünnipäevaks kiivri kinkima, ennetusabivahendiks.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...