2. märts 2011

Täna toimusid EPL-i juhatuse ja revisjoni valimised

Minult küsiti 12. detsembri 2010.aasta üldkogu eel, et kas ma sooviksin kandideerida Eesti Pimedate Liidu kontrollorganitesse. Praegu kuulun Eesti Invaspordi Liidu, Põhja-Eesti Pimedate Ühingu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna revisjonikomisjonidesse. Mõtlesin pakkumise üle ja andsin jaatava otsuse kandideerida, millele sain ka poolt otsusena kinnitust pimedate ühingu üldkogul. Olen pimedate eluga kursis, sest õppisin pimedate keskkoolis, mida praegu nimetatakse Tartu Emajõe Kooliks. Peale seda olen olnud pidevalt kursis nägemispuudega ja pimedate inimeste eluga, probleemidega ja huvitegevuse ning spordiga.

Peale seda on palju aega mööda veerenud, muutunud pole midagi. Kõik toimetavad oma igapäevaseid tegemisi ja toimetamisi. Probleemiks on info edastamine ja kättesaadavus. Kui ootasin infot ja kutset Eesti Pimedate Liidu valimiskoosolekule, siis korralikku kutset ma ei saanud. Otsisin infot pimedate liidu kodulehelt, kui see on suletud väitega võlgade tõttu. Kirjutasin Põhja-Eesti Pimedate Ühingu juhatusele ja küsisin selgitust, seejärel helistati mulle pimedate liidust ja selgitati, et probleemid on serverihaldajaga, kellest tehti lugu Võsareporteris. Pahad lood.

Mulle saatis info edasi Priit Kasepalu laupäeval 26.02.11, kuid siiski ootasin korrektset kutset revisjonikomisjoni liikme kandidaadina EPL-i koosolekule. Täna varahommikul sain Artur Räppilt e-kirja, milles kutsuti hääli lugema, sest osalen koosolekul. Lugesin ja imestasin ja kuna päevakorda, toimumiskohta ja kellaaega kirjas polnud märgitud, siis vastasin, et seoses töökohustustega puudub mul võimalus osaleda. Telefonikõne pimedate ühingust tuli siis, kui pimedate liidu valimiskoosolek juba käis. Viisin revisjonikomisjoni liikme kandideerimise avalduse kohale ja soovisin edu.

Õhtul võtsin telefoni teel vastu õnnitlused kaaskandideerijalt Katrin Marguselt ja selgus, et mind valiti EPL-i revisjonikomisjoni liikmeks. Andmeid kinnitas ka Priidu poolt pimedate infolisti saadetud teade, et Eesti Pimedate Liidu uude 9-liikmelisse juhatusse valiti: Eero Tõniste (esimees), Ago Kivilo, Priit Kasepalu, Juta Adams, Guido Tarraste, Janne Jerva, Maimu Guzikova, Eva Kirillova ja Monica Lõvi.

Revisjonikomisjoni liikmeteks valiti Margus Pähn, Tiia Tiik ja Arvu Sarv.

Palju õnne uuele juhatusele ja revisjonikomisjonile järgmiseks 4 aastaks. Jaksu ja avatud meelt ning soovin, et pimedate ühendused muutuksid rohkem nähtavamateks ja panustaksid interneti materjalidesse ja rohkem aktuaalsemat infot meililistidesse. Loodan, et pimedate kodulehed hakkavad tööle ja saame teatlikumateks.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...