28. veebruar 2011

Nõmme tervisekeskuse uus algus

Hommikune 28.veebruarikuu 2011 aasta Pealinn ajalehe esikaant ehib abilinnapea Merike Martinsoni foto ja leht kuulutab: "Nõmme tervisekeskus sai uueks." Uus algus nagu lubame sotsiaaldemokraatidena riigikogu valimiskampaanias.

Artiklist selgub, et polikliiniku remondiks kulus 17 miljonit krooni ja patsientidele avatakse polikliiniku uksed alates 1.aprillist. Linti lõikasid läbi 5 tähtsat isikut, kes on ka minu poolt pildile püütud. Saime meiegi kutse, sest Jüri Järve ja Arko Vool nõustasid nii ehitajaid kui projekteerijaid. Ilus maja on, mida kõige paremini ilmestavad 2 fotot, enne (foto Tõnu Mugur)
ja nüüd.

Kadunud on trepp ja relsid, mille paigaldamine ja kasutamine on tegelikkuses keelatud, kalde nurk järsk ja oli 50%, nüüd 10%. Korruste vahel sõidab lift, hoone peauksed on automaatsed ja maja igal korrusel on inva wc-d. Maja ette pidid lisanduma ka paar invaparkimiskohta, mille üle on heameel eelkõige Nõmme ja Hiiu perearstide külastajatel. Vahetult enne polikliiniku avamist käisime koos Arko ja Auliga testimas, tegime pilte, andsime soovitusi ja teostasime mõõtmisi. Parandused said sisse viidud ja seda mainiti hea sõnaga ära ka avamiskõnedes, mida pidasid Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra, kes olude sunnil liikus karkude ja kipsis jalaga ringi ja kinkis tervisekeskusele nõmme linna lipu, mis maja ehtima hakkab. Kõnet pidasid maja esisel sõiduteel päikesepaistel abilinnapea Merike Martinson, ehitaja esindaja ja Lääne-Tallinna Keskhaigla juhtkond jt. Kohal olid teisedki Mustamäe halduskogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni liikmed, eesotsas esimehe Mark Levini, Tiia Tiiki, Eva Gustavsoniga. Ringkäigule kogunes päris arvukas rahva hulk. Linnarahvas sai mõõta vererõhku ja veresuhkrut.
Majale on juurde ehitatud 4-s korrus ja hoones tegutsevad lisaks perearstidele ka munitsipaalperearstikeskus, registratuur, patsientide garderoob, röntgenikabinet uue aparatuuriga, taastusraviüksus ehk massaažikabinet, analüüsiruumid, hambaarstid ning apteek. Keldrikorrusel on töötajate ruumid. Jääb ainult loota ja unistada, et oleksid tulevikus kõik renoveeritavate hoonete projekteerijad nii koostöövalmid, et tulemusega inimesed pärast rahule jääksid ja vanad majad ligipääsetavaks muutuksid. Pole siin miskit muinsuskaitsega hirmutada, sest Nõmme vana polikliiniku hoone särab uues kuues ja ei sega see kaldtee ega käsipuud kedagi. Tervist peaks ka rohkem väärtustama ja hoidma, et sellesse majja võimalikult harva asja oleks.

Rohkem pilte leaid siit.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...