17. veebruar 2011

EV 93. aastapäeva aktusel

Mustamäe Halduskogu liikmena kuulun Mustamäe Laste Loomingu Maja hoolekogusse ja seega olin kutsutud pidulikule kontsertaktusele. Kohale jõudes tabasin üllatusega, et võrreldes eelmise aasta aktusega oli kohal palju tuntuid poliitikud. Saal oli rahvast täis. Parimad lapsed, lasevanem ja õpetajad said rinnamärgid. Kohe oli tunda, et valimised on tulemas. Tervituseks said sõna Jüri Ratas, Margarita Tsernogorova, Lauri Laats endise linnaosa vanemana ja mina hoolekogu liikmena. Jüri rääkis lugemisaastast ja kinkis raamatu, Lauri rääkis sõja puhkedes oma saabumisest 1992.aastal Eestisse ja kui oluline on tema jaoks meie riik, Margarita tervitas vene keeles ja pidas pika kõne hoolimisest ja lastest. Mõtlesin minagi, et millest rääkida ja lisaks jõudu, jaksu ja tervise soovimisele meenutasin hea sõnaga oma vanaema, kes on 1 aasta vanem kui meie Eesti riik. Kahjuks vanaema pole enam meiega aga ta röökis meile oma elust ja eelmisest vabariigist. siis järgnes laste ja noorte kontsert, laulud, luuletused ja tantsud, kellamängud. huvitav oli noorte giidide etteaste Tallinna linna tutvustades koos slaididega. Ajalugu on alati tore meelde tuletada.

Minu arvates on hästi oluline, et vanemad ja vanavanemad räägiksid oma lapsepõlvest, elust, kooliteest ja annaksid oma mälestusi edasi järeltulevatele põlvedele. Veel parem on kui fotod säilivad ja neid jutustusi üles kirjutatakse. inimesed ei ela igavesti ja tunnen, et praegugi tahaks paljugi veel küsida oma emalt, vanaemalt, kuid neid pole enam meiega. Nii läheme igal aastal 25.veebruaril surnuaiale ja süütame küünla vanema Roosi haual. Õnneks on ka veel pilte alles. Tore vanaema oli meil ja meid, lapselapsi oli hästi palju, üle 23 vist. Kes neid lugeda jõuab ja ega alati kõik kokku ka saanud. Kuigi sünnipäevad olid suguvõsas suured ja suved vanaema juures maal mängides ja lauldes toredad.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...