15. mai 2012

Tallinna päeval uusi busse testimas





Täna on 15.mai, mida tähistatakse Tallinna päevana.
Raepressi uudis oli selline:Tallinna päev algab uute busside esitlusega Vabaduse väljakul

Käisime hommikul koos Arko Voolu, Auli Lõokesega Vabaduse väljakul kella 10 ajal madalapõhjalisi busse testimas. Nende jõudmiseks oli probleem, sest tunnelisse saime liftiga, kuid see järel ootas meid taksitus, sest tõstuk, millega järgmise liftini pääseda, oli katki. Kenasti sildiga varustatud, et remondis. Pidime siis tagasi minema, sest 2 trepivahet ratastooli alla tõmmata oleks lõhkunud ratastooli ja selle omanik Arko keeldus kategooriliselt. Nii ei jäänudki muud üle, kui uuesti sama liftiga üles Roosikrantsi tänavale tagasi sõita ja siis teha jalutuskäik Vabaduse väljaku ristmikule. See ületatud olime kohal aga uudistasime ja siis keegi meie vastu huvi ei tundnud. Kohal oli ka härra linnapea isiklikult, kes bussi rooli taha istus. Härrad asjatundjad vaid ütlesid, et 1. bussil linnavalitsuse pool on kaldtee välja lahti tõstetud, kuid seda kasutada ei saa, sest pole ooteplatvormi. Ütlesin selle  peale, et meil Kakumäel liiguvad ka madalad bussid, kuigi harva ja meil pole ka platvormi ja ratastoolis inimene ei saa bussi kasutada. Küll kunagi tuleb. Saime taaskord kuulda, et kuna meil pole reisisaatjaid, siis on bussijuhil kohustus avbada seda kaldteed, et liikumsipuudega inimene bussi saaks. Tahaks loota, et need kaldteed seisma ei jääks ja soolast ja lumest ja porist kinni ei kiiluks. Eks igat asja peab hooldama, sest muidu see läheb katki. Sarmaselt maaaluse Vabaduse väljaku trepitõstukiga.

Arko sai minu abiga bussi ja proovis ka turvavööd kinintada, kuid selle protseduuriga oli tal raskusi, sest see osa turvavööst, kuhu see turvavöö auku pannakse rippus pehme rihma otsas ja Arko ütles, et temal on üksi seda raske kinnitada. Õnneks turvavöö siiski mahtus kinni ja kellele vaja saab seda kasutada. Eks see ole ka harjumus, sest autosõitjad kinnitavad alati turvavöö ja ilma ei sõida. Eks loodame, et need bussid siis juuni alguses sõitma hakkavad, nagu lubas Tallinna Autobussikoondise esindaja Sirje Roht. Temaga on mul olnud palju meeldivaid kohtumisi, sest koolitasin bussijuhte ja reisisaatjaid ja siis andsin neile ka õppmaterjalid, et nad seda puuetega inimeste teenindamise koolitust jätkaksid. Ikka eesmärgiga, et teenindus oleks parem ja turvalisem. Madalapõhjalised bussid on head, kui neid ainult nii kaua ootama ei peaks, sest mõnedes piirkondades ja liinidel liiguvad nad nii harva. kord tunnis linnaliinil on ikka masendavalt hõre. Aga lubatakse nii tasuta transporti, kui kaardilugejaid, mis registreerivad inimeste bussisõdu. Minul on ainult küsimus, et kuidas saab ühistranspordikülastatavus suureneda, kui nad ei sobi meie vajadustega ja bussisõit peabo lema kiire ja mugav. Minul igatahes pole nii palju aega, et poolteist tundi kulutada ühest linnaosast teise sõitmisele le. Lõpetuseks - head Tallinna päeva!

Vabaduse väljaku tunneli tõstuki kohta sain linnavalitsusest sellise positiivse vastuse:
Tere. Invalift ei ole töökorras vandalismi tõttu.Remondiks vajalikud varuosad on tellitud ning lift remonditakse hiljemalt 5. juuni 2012. Vabandame tekkinud kahetsusväärse juhtumi pärast!
 
Lugupidamisega,Ivar Lindpere, juhataja AS Tallinna Tööstuspargid, tel: 50 230 77, tel: 614 0102, ivar@ltp.eewww.ltp.ee




Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...