2. jaanuar 2013

Ühiskaardiga saavad pensionärid apteegisoodustust

Alates 01.01.2013 saame isikustatud ühiskaardi alusel Tallinnas ühistranspordis tasuta sõita tingimusel, et oleme tallinlased, ja meie andmed laekuvad andmebaasis iga sõidu valideerimisel. Nüüd siis on võimalus ühiskaardi alusel ravimeid osta ja nii saadakse jällegi ühiskaardi alusel teada kes ja mida tarvitab. Panen siia selle uudise. Raepress saatis täna sellise uudise ravimitoetuse kohta ja seda saavad taotleda ka töövõimemtuspensioni saajad isikustatud ühiskaardi alusel. Postiga saabusid täna ka need kirjad, milles sama sisuga tekst ja Euroapteegi kodulehelt leiab sellise kirjelduse, millega saab tutvuda siit:   

HEA TALLINNA PENSIONÄR! Tallinna linna pensionilisa saajatel on igal kuul kõikides Euroapteekides võimalik kasutada 10%list soodustust kõikidelt ostudelt välja arvatud retseptiravimid. 
  • Soodustus kehtib kõikides Euroapteekides üle Eesti.
  • Maksmiaalne soodustus on 52 eurot aastas. 
  • Pensionäridel võimalik saada ostudelt 10% soodustust, summaliselt kuni 4,30 eurot kuus. Soodustuse kasutamata jätmisel ei kandu see üle järgnevatesse kuudesse.
  • Soodustuse saamiseks tuleb end esmakordse ostu puhul registreerida esitades isikustatud roheline kaart, Tallinna linna poolt saadetud personaalne teavitusleht ja isikut tõendav dokument.
  • Soodustust saab ainult Euroapteekidest. Kui Tallinna pensionär viibib teistes Eesti linnades, on tal õigus saada soodustust ka sealsetest Euroapteekidest.
  • Soodustuse saamise periood on 01.01.2013 - 31.12.2013.
Ootame Sind tutvuma laia tootevalikuga meie apteekides!

Tallinna pensionärid saavad tänavu apteegisoodustust
Euroapteek koostöös Tallinna linnavalitsusega võimaldab alanud  aasta jooksul  pensionäridele apteegikaupadelt saada  hinnasoodustust 60 euro ulatuses. Tallinna linna ja OÜ Euroapteek vahel sõlmitud lepingu kohaselt on Tallinna pensionäridel võimalik tänavu saada  lisaks rahalisele penisonilisale täiendavalt toetust allahindlusena apteegikaupadelt aastas kuni 60 euro ulatuses. Hinnasoodustust saab kõigilt apteegikaupadelt, välja arvatud  soodusretseptiga ravimitelt iga kuu viis eurot, kokku 10% ulatuses ostult ja see ei kandu üle järgmisele kuule.Soodustus kehtib kõikides Euroapteekides üle Eesti. Apteegi soodustuste saamiseks peab pensionilisa saav pensionär soetama Tallinna ja Harjumaa ühistranspordi Ühiskaardi, mis tuleb soodustuse saamiseks koos isikut tõendava dokumendi ja Tallinna linna teavituslehega  esitada apteegi kassas kauba eest tasumisel. „Praegusel majanduslikult raskel ajal, mil elukalliduse tõus rusub eriti vähekindlustatuid, on iga toetus, sealhulgas apteegisoodustus  pensionäridele suureks abiks,“ ütles abilinnapea Merike Martinson.

3 kommentaari:

EESTIMAA BLOGI ütles ...

Juhin Teie tähelepanu sellele, et sisuliselt on tegu pensionirööviga, mitte lisaga. Euroapteegi juurdehindlus enne soodustust on maksimaalne, nii et väga paljude kaupade puhul saab pensionär paljudest teistest apteekidest isegi soodushinnast odavamalt selle ravimi kätte.
Nii et kui inimene valib euroapteegi, siis võib tal aastane kahjum ulatuda kaugelt üle 50 euro...

Tiia Tiik ütles ...

panin siia selle uudise ja eks see Euroapteegi kasutamise võimalus on nagu paljude reklaamidega, et lugeda võib aga mingit kohustust ei ole sinna apteeki minna ja ravimeid ostma hakkata. Selles on õigus, et inimene saab ise valida mida ja millisest apteegist ta ostab.

EESTIMAA BLOGI ütles ...

Nii ta on! Aga juhtusime kirjutama sellel teemal lausa ühel ajal.

http://eestimaablogi2.blogspot.com/2013/01/pensionilisa-euroapteegi-moodi.html

Nüüdseks ka riik teinud oma vea, ehk siis laseb apteegituru vabaks.

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...