12. mai 2013

Liikumispuudega inimestele autokoolitus

Hea info neile inimestele, kes planeerivad autokooli minna aga vajalik liikumispuude tõttu kasutada autosõidul käsijuhtimisega autot. Koostöö partner on Töötukassa ja sealtki saab infot juurde küsida. Mina küsisin aga sain vastuse, et info tuleb ja siin see nüüd on.    

Alustati liikumispuudega inimesi abistava projektiga “Koos liikvele” Esmaspäeval alustati projektiga “Koos liikvele”, mis on mõeldud liikumispuudega inimesetele autojuhtimise võimaluse loomiseks ja lihtsustamiseks. Projekti ühe algataja, Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhi Priit Eelmäe sõnul on eesmärgiks on pakkuda liikumispuudega inimestele võimalust parandada oma elukvaliteeti. “Me näeme oma töös sageli patsiente, kes vaatamata tõsisele liikumispuudele on aktiivsed ja soovivad oma eluga ise hakkama saada. Erinevaid töötamise võimalusi on liikumispuudega inimestele viimastel aastatel juba päris palju loodud, kuid probleemiks on see, kuidas nad saavad tööle ja töölt koju ilma hooldajata. Autojuhtimisega seotud küsimused on kujunenud nende jaoks üheks pudelikaelaks ning seetõttu me otsisimegi partnereid kellega koos seda probleemi leevendada.,” selgitas Eelmäe projekti tausta.

OÜ Autosõit juhatuse liikme Indrek Madari arvates on oluline, et liikumispuudega inimesed saaksid endale taotleda autojuhtimise õigust. “Liikumispuudega inimesete autojuhtimise koolitus nõuab nii spetsiaalselt seadistatud autosid, arvutisimulaatorit kui ka õpetajate poolt indiviudaalset lähenemist. Nüüdsest on meil vajalikud tehnilised vahendid olemas ning me saame liikumispuudega inimesi oma koolitustele vastu võtta,” lisas Madar. Amservi tegevdirektori Mart Mägi sõnul tuli otsus projektiga liituda kiiresti. “Ma arvan, et tänases Eestis on hulgaliselt liikumispuudega inimesi, kes soovivad ja suudavad oma liikumisvõimalusi avardada. Meie Eesti automüügituru liidrina oleme omalt poolt valmis tegema sammu nende julgustamiseks ning seadistame osa Toyota sõidukeid käsitsijuhtimise režiimile. Ma loodan, et see samm aitab kaasa nendel hakkajatel inimestel oma soove realiseerida,” sõnas Mägi.

Projekti “Koos liikvele” algatasid ühiselt Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskus, autokool OÜ Autosõit ning Amserv, partnerina on kaasatud Eesti Puuetega Inimeste Koda, samuti toetab projekti Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...