15. mai 2014

Europarlamendi valimised on käes

Kuigi õige valimispäev on alles järgmisel nädalal, st 25.mail 2014, otsustasin e-hääletada täna, sest äkki ununeb. Tuletan seda teilegi meelde. Kui minu, kui sotsiaaltöötaja, poole pöörduvad puuetega inimesed küsimusega, et millised õigused neil on, siis vastan alati, et kõik õigused nagu tavainimestel. Esmalt meenuvad inimõigused ja meie riigi põhiseadus, millest ka tulenev valimisõigus. Keerulisem lugu on neil, kellel see kohtupoolt on piiratud aga kellel on olemas, siis kasutage oma võimalusi ja andke oma hääl. Nüüd on asi lihtsamaks ja mugavamaks tehtud, sest ei pea kohale minema ja saab ka oma arvutist hääletada. Iga hääl loeb ja oma valikutes oleme me vabad. Valida saab 88 kandidaadi vahel, kes on kas erakondade nimekirjas või üksikkandidaadid. 

Seoses sellega, et meie valimispiirkonna koolimaja on ligipääsmatu ratastoolikasutajale, siis otsustasin hääletada Europarlamendi valimistel elektrooniliselt. Hääletatud naiskandidaadi poolt! 
Kõik valima. Valima saab siit lingilt: https://www.valimised.ee/win

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...