11. juuni 2015

Hea teada: haiguslehest ja töölepingu lõpetamisest.

Palk.ee ja vastused.ee saadavad artikleid, mis on ka tavainimesele vajalikud. Lugeja küsis ka minult ja nii ma selle artikli siia postitan. Hea teada kuidas need asjad ikka täpselt on.

2015-05-18 Postimees
«Esitasin tööandjale lahkumisavalduse ja teavitasin teda töölepingu lõppemisest ette 30 päeva nagu seadus ette näeb. Kahe nädala pärast jäin haigeks ning olen haiguslehel tõenäoliselt pikemat aega. Kas nüüd lükkub mu töölepingu lõppemine edasi ja tööandjal on õigus nõuda, et ma pärast haiguslehe lõppemist töötaksin veel kaks nädalat?» uurib lugeja.

Vastab Tööinspektsiooni tööinspektor-jurist Ingrid Iter.

Vastavalt töölepingu seadusele peab töötaja tööandjale korralisest ülesütlemisest tõepoolest ette teatama vähemalt 30 kalendripäeva. Etteteatamistähtaeg hakkab kulgema avalduse kättesaamisele järgnevast päevast. Seadus ei sätesta, et tähtaja kulgemine töötaja haigulehel viibimise ajaks peatuks. Samuti ei peatu tähtaja kulgemine teistel juhtudel, kui töötajal on õigus keelduda töö tegemisest - näiteks puhkuse kasutamise ajaks.
Seega teie töölepingu lõppemine edasi ei lükku, vaid see lõppeb ikka ülesütlemisavalduses toodud kuupäeval. Ka juhul kui te töölepingu viimasel päeval olete veel töövõimetu, ei takista see töölepingu lõppemist ning tööandjal ei ole õigus nõuda, et te pärast tervenemist veel kaks nädalat töötaksite.

Toimetaja: Siiri Liiva, reporter

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...