Germalo kavast:
3. päev KAHHEETIA - TSINANDALI VEINID - SIGNAGI - LÕUNASÖÖK VEINIKELDRIS. Tänasel päeval tutvume Kahheetia piirkonnaga Ida-Gruusias. Kahheetia on Gruusia köögiviljaaed ja puuviljaparadiis ning parimate veinide kodupaik. Alates antiikajast on siin kasvatatud viinamarja ja toodetud veini. Arheoloogiliste leidude põhjal võib öelda, et veinivalmistamist on tuntud siin juba ligi 8000 aastat tagasi. Veinid valmivad siin vanal traditsioonilisel meetodil – kääritamine toimub koos rootsude ja vartega suurtes savianu-mates khverides, mis on maa sisse kaevatud. Nii käärib vein tavatult kõrgel temperatuuril. Signagi kuninglik linn, mis rajati oluliste kaubateede ristumiskohale 18. sajandil. Linna ümbritseb suursugune 23 torniga kindlusmüür. Kohalikus väikeses muuseumis on ekspo-neeritud imeilus valik Niko Pirosmani loomingust. Imelised vaated Suur-Kaukasusele ja Alazani orule. Läbime kuulsad veinipiirkonnad Mukuzani, Tsinandali ja Kvareli. Voogavad viinamarjanõlvad ja mõnusad külamaastikud. Tutvume Gruusia suurima Kvareli veinitunneliga ja degusteerime siinseid veine. Lõunasöök sümpaatses maranis koos Kahheetia veini, laulude ja toostimeistriga (lõunasöök lisatasu eest). Söögikorrad: hommikusöök Majutus: hotell Kopala Rikhe***
Jah tutvusimme veinikeldriga ja sõimme ühiselt lõunasööki. Kuulasime pillimehi ja meeste laulu ning vaatasime uhkeid tantse. Kloostrid on nii huvitavad ja imelised, et olen isegi peale reisi nende lummuses. Pildid räägivad rohkem kui 100 sõna. Söögid ja vein maitses hästi. Limonaad oli kui rännak maitsete lapsepõlve. Tootid olid huvitavad aga suures restoranis läks osa sõnumit kaotsi. Laulsime ka õllepruulijat ja käisime tantsimas nii vaateplatvormil, lõunasööki oodates kui ka õhtul koos kohalikega restoranis. Tänavakoerad on sõbralikud. Inimesed söödavad neid ja nad söövad isegi saia ja suppi. Tegelikkuses on neil numbrid kõrvas ja erivärv tähendab erinevat vaktsineerimist. Tellisin lõunasöögiks kala aga kui teised söönuks said, siis ma läksin oma kala küsima ja see anti mulle bussi karbiga kaasa. Forell maitses hea. Tegin veel toostimeistriga koos pilti. Karvamütsi ähe proovimine oli tasuline. Kes seda mütsi ikka osta jaksab kui see maksab 300 eurot ehk sama palju kui perve elus lammas. Mütsiga poseerimine raha eest toob tõenäoliselt rohkem sisse, sest turiste ikka jagub. Meie giid ja bussijuht kiitsid ilma, sest 20 reisi kohta on tavaliselt pilves ja sajab aga meil veab. Ilm on selge, päike paistab. Tbilissise tagasi jõudes on siin linnas ummikud. Suurlinn ja autode tuled.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar