6. mai 2009

Head mõtted

Käisin minagi 1.mail mõttetalgutel, meie mõttekoda asus Tallinna Puuetega Inimeste Tegevuskeskuses ja koja nimi oli Teeme koos. Kojavanem oli Külli Urb ja eestvedaja Liisa Raudsepp.

Teemad algasid kõik küsimusega KUIDAS? Kokku püstitati teemasid üle 17.
Osalesin minagi 2 mõttekojas. Esimeses arutasime inimeseks olemist, kooli haridust, stressist ja ärakuulamise oskusest, samuti psüholoogilisest abist, usaldustelefonist, kriisinõustamisest... Kohal olnud noormees selgitas, et kui varem olid tema elus probleemid, siis nüüd ennast harides ja elu uurides on viimase aasta jooksul selgunud, et pole mitte probleemid, vaid neist on saanud väljakutsed, võimalused ja sealt edasi võimalikud lahendused. Palju oli erinevaid teemasid, nagu näiteks kuidas naabritega tuttavaks saada, nedne suhelda, kuidas leida kaaslast, kuidas tulla toime istumisega, kuidas suhelda ametnikega, kuidas anda puhkust lapsevanematele, kes hooldavad oma lapsi 24/7. Ootan põnevusega, et saaks näha teiste teemade kokkuvõtvaid tulemusi. Kohal oli üle 40 toreda ja positiivse inimese. Tore kevadpüha oli. Olime arvamusel, et edaspidi peaks ka kokkusaama, tore oleks kui tekiks suhtlusklubi, nt 1 kord kuus arutleda erinevatel teemadel. Vaid nii õpime teisi kuulates ka ennast kuulama ja kaasa mõtlema. Minu Eesti.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...