28. aprill 2009

Teisipäev Maximas, urrr

Tere,
kribasin sulle pikukese kirja. Nii tore nii, tore elu sul. Ja päevad mööduvad ja aeg lausa lendab. Elu on õlu? Elu on elamiseks. Mina rabasin pika päeva tööd teha ja enne koju tulemist käisin poes tuju rikkumas.

Lihtsameelne. Alati raban ületunnitööd teha, siis olen kella 20-21 paiku nii väsinud ja näljane, et tahaks kohe kiiresti poest läbi tormata ja siis koju sööma minna. Nii ka täna, sest see bilansi nikerdamine võtab nii palju aega. See on täpselt samuti nagu õppimisega, kui mõistad, et kõik on OK ja toimib ja asi valmis, st lõpetatud. Just siis hakkad asjasse süüvima ja tunned, et sa midagi ei tea, kuigi tead. Nii ka mul, eile parandasin raamatupidamisprogrammis Merit 2007.aasta saamata jäänud sihtfinantseerimist. Peale seda rokkisid numbrid täiega ja mitte kui midagi ei lähe kokku, nii nagu vaja. Tänane päev oli siis enesearendamiseks ja täiendamiseks. Pikalt nokitsen ja miski nihe paremuse suunas on olemas.

Meil siin lähevad põõsastel lehed kikki ja päike särab veel täiega, kuigi õhtul vist oli mingi sudu väljas. Mõnus õhk ja soojus õues ja toas on päris kuum olla. Jätan vist esmakordselt ööseks köögiakna ripakile, st tuulutusasendisse. Täna hommikul läks varakult uni ära, juba teist hommikut, sest põhjuseks on linnud. Linnukesed siristavad õues nii armsasti, et viivad minusugusel unekotil une silmist. Pööran külge ja tukun edasi, siis ajan poisid ülesse ja kuulan ajalehtede tutvustuse ja külalised-arvamusliidrid ära. Ja ongi aeg üles tõusta, kohvitada, süüa ja tööle rutata.

Ei tahaks eriti kiita, kuid viimasel ajal on kliendid hästi rahulikud olnud. Mõni natuke viriseb, et peab ise kohale tulema taksoteenuse magnetkaarti taotlema, kuid peale asjakohast selgitamist on ka nemad asjade käiguga rahul. Omaosalus veerand arvest Tallinnas on pannud inimesi kroone näpu vahel keerutama. Kallis tundub see Lasnamäelt Mustamäele sõit, edasi tagasi 300 krooni arsti juurde, omaosa küll veerand aga raha on see 75 krooni siiski. Selgitan küll, et kel võimaik saab ju hooldaja-abistaja-sotsiaalhooldus töötaja toel ka bussi peale. Pimedate puhul see võib toimida, kergema liikumispuudega inimestel ka, kuid minu lemmik vastus ajakirjanikele käib ikka läbi huumori. Raske on rääkida arvudest, sest kui minult küsitakse, et kui mitu puudega inimest kasutab ühistransporti, siis vastus on alati küsimus tagasi selle esitajale, et mitut sina oled ühistranspordis näinud. Tavaliselt järgneb pikk paus, hingetõmbepaus, peale mida tuleb vastus, et ei mäletagi. Tõsiasi on see, et liikumispuue ja abivahendid (nt kargud, ratastool, kepp) paistab välja, pimedus ja muu puue välja ei paista ja kohe silma ei hakka. Omalt poolt tahaks lisada, et kui ilmad soojad on, siis tasub ennast kokku võtta ja proovida mõnikord kasvõi üks ots linna ühistranspordiga sõita. Kiiret tööle pole ja samas on trolli või bussiga hea sõita, eelnevat kodutööd tehes saab ka välja uurida madalapõhjalised busside ajad - need on www.tallinn.ee või bussipeatuses kollasega märgistatud. Nüüd ilusad pingikesed ja võõrasemad ka peatuseid kaunistama. Kui on sõitjaid, küll siis ka bussi- ja trollijuhid kohanevad ja puuetega inimeste üldiseid vajadusi märkama õpivad.

Päevanael: kui sulle tundub, et Maximas midagi odavat ja kvaliteetset saad, siis hindu on raske märgata ja kassas võib selguda, et odavalt välja reklaamitud asjad võivad hoopis 4 korda kallimaks osutada. Kui väsinud, ega siis viitsi kakelda, löön käega, kuid paha tunne jääb ikka kriipima hinge. Kui käin Selverites või Prismades toidukraami ostmas, siis millegi pärast selliseid asju ei juhtu. Hinnad on kvaliteetsetes poodides selged ja suured. Täna ostsin lilleseemneid, millel suur silt 4.90 krooni. Tsekki uurides selgu, et hoopis 19.90. Karmid naljad. Ja see pole mitte esimene kord kui mul nii mitme asjaga haneks tõmmatakse. Me pole nii rikkad, et osta odavaid asju. Tegelikkuses meid petetakse ja minuga on Eks kaubamaja Maximas seda varemgi juhtunud. poolpime mis muud, ei oska ma teisi sellistes jamades süüdistada, kui ikka iseennast.

Aga kõht täis ja järgmine kord lihtsalt jalutan rohkem kas Marja Selverisse või Mustika Prismasse. Inimesed olge valvsad.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...