18. aprill 2009

Nuputajad

Sellise kaheti mõeldava nimetuse panin ma inimestele, kes hakkasid mulle helistama peale seda, kui olid saanud ajakirjanduses infot: Tallinna Puuetega Inimeste Koda kutsub infotunnile häirenupu teemal selle nädala kolmapäeval, 15.04.2009.

Siis algaski küsimuste rada, et kuidas saab, kellele antakse, palju maksab ja kas ikka jätkub, kas see on metallist ja ega ta allergiat ei põhjusta???Kas see on veekindel? Teadagi juhtub kukkumisi ja traumasid just vannis, dussi all või wc-s.
Teadagi, et küsija suu pihta ei lööda ja pole juu olemas rumalaid küsimusi, kui inimest asi huvitab. Kohale oli kella 16ks tulnud meie Endla 59 majja inimesi paarikümne ringis. Peale ettekandeid said kohalviibijad küsimusi esitada. Probleemiks oli lauatelefoni kasutamise võimalus ja oma kõikide vajalike võtmete andmine Tallinna Hoolekande Keskusesse, mis tagaks häire korral sisenemise võimaluse abivajaja korterisse.

Kuna häirenupu teenus on üks Tallinna linna poolt finantseeritav teenus, mis on mõeldud eelkõige üksielavatele (voodihaigetele) koduhooldusklientidele, siis kavatses linn teenust laiendada ka puuetega inimestele.

HÄIRENUPUTEENUS
Sotsiaalvalve teenus üksi elavatele Tallinna linnaosade sotsiaalhoolekande osakondade poolt välja valitud koduhoolduse klientidele. 2009.aastast laieneb teenus ka puuetega inimestele.

Teenuse kasutamise eelduseks on lauatelefoni olemasolu kliendi kodus ja juurdepääsu tagamine kliendi eluruumi. Häirenupuga abi kutsumine maksab kliendile operaatori paketipõhise hinna ja seadme korrashoiuks tehtavate testkõnede kulu. Seadmete paigalduse ja hoolduse eest tasub Tallinna linn.

Võimaldab kutsuda abi eelkõige situatsioonides, kus klient ei ole võimeline liikuma ja iseseisvalt abistajatele ust avama, näiteks: arstiabi ootamatu vajadus, millele lisandub võimetus liikuda; nn sikuabi ootamatu vajadus (kukkumine, ajutine liikumisvõimetus, siseruumidesse lõksujäämine jmt); päästeteenust vajavad situatsioonid (tulekahju, plahvatus jmt).

Taotlemiseks pöörduda elukohajärgsesse sotsiaalhoolekande osakonda.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...