15. juuni 2010

Hea üllatusega rongisõit Eestis

Lugesin täna Põhja-Eesti Pimedate Ühingu ajakirja Kuukiir ja see oli sisukas. Silma hakkas Invakomisjonil arutletud ligipääsetavuse teema, kus toodi eeskujuna välja Sääse peatuse Braille-kividega pimedate tarbeks kohandatud ristmikku.


Mustamäelasena leian, et see ristmiku ehituskvaliteet ei vasta tänapäevasele tasemele. Miks arvan mina nii? Aga sellepärast, et need kivid on märgistuseta ja paigaldatud liiga kõnnitee serva ning on kollase joonega märgistamata ning väga tasased maapinnaga. Viibides Euroopas on metroodes ja tänavatel paremaid kogemusi.

Eelmisel nädala tabasin üllatusega Jõgevalt Tallinnasse rongiga sõites ning Tammsalu peatuses aknast välja vaadates märkasin head joonistust ja pimedatele sobivaid Braille-kividega u 40-50 sentimeetrit enne perrooniserve spetsiaalset märgistust. Lisaks märkasin kaldteega jalakäijate tunnelit, mis raudtee alt võimaldas inimestel ohutult linna minna.


Guugeldasin Internetis ja panin otsingusse märksõnadeks Tammsalu raudteejaam ja oma üllatuseks leidsin, et tegemist oli uhiuue ehitisega, mis avati alles selle aasta

maikuu viimastel päevadel. Pean märkima, et Tamsalu raudteejaam on positiivne näide euroraha edukalt kasutamise võimalikkusest, millest on paljudele inimestele kasu.


Panen ka siia selle artikli:

Aastakümneid oodatud jalakäijate tunnel Tamsalus avati pidulikult.

Kristi Ehrlich, reporter


Kui suvel rongiga reisima juhtute, siis uurige seda Tamsalu raudteejaama.

Rongiga on mõnus reisida.


Kommentaare ei ole:

Kevadpuhkus Türgis 2

Tuba oli väga hea asukohaga, kõik mugavused ja ligipääsetavus ja kohandused ka Arko jaoks. Piisavalt ruumi rõdule pääsemiseks. Muideks kodus...