5. aprill 2011

Invaparkimisest Tallinnas

Täna hommikul kohtusime Aado Kuusega Tallinna Transpordiametist. Koosolekut pidasime koos minu, Arko Voolu, Jüri Järve ja Auli Lõokesega. Probleemiks on see, et Tallinnas on olukord halb liikumispuudega inimestel parkimisega, sest invaparkimiskohti on liiga vähe, need on halvasti tähistatud, koristamata või siis on tasulised parkimiskohad antud eraomandisse. Lisaks leidsime, et kuna Tallinna Linnavalitsuses antakse välja invaparkimiskaarti ja liiklusseaduse alusel peab neile kaartidele andma allkirja isik, kellele see antakse. Tavaliselt peab inimene andma allkirja ja parkimiskaart kehtib kuni 5 aastat ja kui see parkimiskaart käes, siis võib liikumispuudega autojuht ka autot invaparkimiskohale parkida. Tegelikkuses on linnas nii vähe avalikke parkimiskohti, et neid tuleb teada. Meie poolt ai tehtud ettepanek Tallinna Transpordiametile, et tuleb kaardistada invaparkimiskohad ja need kohad kirja panda, kuhu on vaja luua parkimiskohti. Samuti peaks linnavalitsus ja linnaosavalitsus eraparklatele loa andmisel lisama ka punkti, mille alusel on vajalik igasse parklasse või avaliku asutuse ette luua ka invaparkimiskohad. See nõue tuleneb ehituseaduse määrusest, milles on lahti kirjutatud parklate nõuded, kus invaparkimiskoht peab olema võimalikult peaukse vahetus läheduses.

Mulle turgatas kohe pähe, kuhu peaks kindlasti invaparkimiskohti looma, nendeks on Tallinna Linnavalituse ees, Kesklinna ja Kristiine sotsiaalhoolekande osakonna juures, Maaliinide Bussijaam, Balti jaam, Toompuiesteel asuv Tallinna Hambapolikliinik, Tallinna Botaanikaaed, Tallinna Loomaaed, Keskraamatukogu Estonia puiesteel, Niguliste kiriku ja Raekoja platsi juures, Harju tänaval, Vabaduse samba tagusel Komandandi teel... Tundub, et nii võib lõputult jätkata, sest ka A.Kuuse kinnitas, et esialgu on praeguse 33 invakoha arvu suurendada kesklinnas 125-ni. Täpselt nädala pärast toimub Invakomisjon, kus arutatakse sama teemat. Teema on aktuaalne, eriti veel Kultuuripealinn 2011 aastal, kui on oodata palju külalisi meie linnas ja kindlasti on nende hulgas ka erivajadustega inimesi, kes linnas parkida soovivad. Tundub, et invaparkimiskohtadele valesti parkimist jääb vähemaks, kuid samas suureneb nende inimeste arv, kellel pealt näha liikumispuuet pole, kuid parkimiskaart on olemas ja ka nemad pargivad liikumispuudega inimeste invaparkimiskohtadele. 1.juulist 2011 hakkab kehtima uu liiklusseadus, mis seda olukorda korrastab.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...