14. aprill 2011

Invakomisjonis toimunust

Teisipäeval toimus Tallinnas invakomisjoni koosolek, mida kajastas eile Raepress. Invakomisjon on koostöö organ linnavalitsuse, ametite ja puuetega inimeste ühenduste vahel. Komisjoni juhib abilinnapea Merike Martinson ja aseesimees on Jüri Järve, Tallinna Liikumispuudega Inimeste Ühingust.

Raepress, 13. aprill 2011 Suvekohvikud vajavad kaldteid

Tallinna linnavalitsuse invakomisjoni koosolekul Nõmme Tervisekeskuses arutati juurdepääsu tänavakohvikutele, ehitusobjektide ligipääsetavust liikumispuuetega inimestele ning nägemis- ja liikumispuuetega inimeste ligipääsetavuse kaardistamise jätkamist Tallinnas.

Oleme Tallinnas juba mõnda aega korraldanud ühiskondlike hoonete ehitusjärelvalvet puuetega inimeste vajadustest lähtuvalt, projektide puhul on puuetega inimeste organisatsioonid saanud oma seisukoha esitada, mida on ka arvestatud,“ kinnitas invakomisjoni tööd juhtiv abilinnapea Merike Martinson. „Et koostöö on järjest paranenud, tõestab vastvalminud Nõmme Tervisekeskus, kus on loodud suurepärased tingimused liikumispuuetega inimeste jaoks.“

Ligipääsetavuse kaardistamine liikumis- ja nägemispuudega inimestele Tallinna linnas sai alguse 2006. aastal, mille tulemusena valmis eesti, vene ja inglise keelne portaal http://www.liikumisvabadus.invainfo.ee/. „Portaali kaudu saavad informatsiooni nii ratastoolikasutajad, lapsevankriga liikuvad ja eakad inimesed ja kuna see on osutunud väga vajalikuks ja kasutatavaks, on selle uuendamine vajalik,“ märkis Martinson. Invakomisjon juhtis seoses algava tänavakohvikute hooajaga tähelepanu vajadusele tagada vajalike kaldteede ehitamisega neisse ligipääs ratastooli kasutajatele ja lastevankritega perekondadele. Teemaks oli ka eluruumide kohandamine liikumispuuetega inimestele, mida linnaosavalitsused on toetanud alates 2000. aastast ja mille järele on suur vajadus. Koosolekul osalesid Tallinna Linnakantselei, Tallinna Liikumispuudega Inimeste Ühingu, Sotsiaal- ja Tervishoiuameti, Kommunaalameti, Kesklinna valitsuse, Põhja-Eesti Pimedate Ühingu ja MTÜ Eesti Iseseisva Elu Keskus esindajad.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...