12. mai 2012

Noorem poeg sai kaitseväe teate

Vanem poeg sai ka kutse 3 aastat tagasi aga tema vastu pole keegi rohkem huvi tundnud. Käib tööl ja ootab, et kui tuleb teade, siis läheb kohale. Nüüd siis tuli ka teade nooremale, et 17-aastaselt on arvele võetud. Kaasas oli ka voldik ja nii ma seda uurisingi ja sain palju huvitavat teada. Testisin Arkot ja ka tema ei teadnud kõike.
Kas teadsite, et

Kaitseressursside amet asub endiselt Maneezi tn 3, Tallinnas. Koduleht on www.kra.ee .Kaiseväeteenistuse kohustus on 16. - 60. eluaastani. Nõutav on vähemalt põhiharidus.
Kutsealusena võetakse arvele 17 aastaselt.
Kutsealuse arstlik läbivaatus toimub komisjonis ja seal määratakse kindlaks sobivus.
Ajateenistusse kutsutakse vanuses 18. kuni 27aastaseid.
Ajateenistus kestab 8 kuni 11 kuud.
Asendusteenistus kestab 12 kuud ja on neile, kes usulistel või kõlbelistel põhjustel kaitseväe teenistusest keelduvad.
Ajapikendust saab haiguse või tervisehäire raviks; hariduse omandamiseks; kandideerimiseks või valitaval ametikohal töötamiseks. Ajapikenduse taotlus on vajalik esitada vähemat 1 kuu enne ajateenistusse asumist.

Tähelepanuväärne on see, et ajapikendust saab taodelda ka majanduslikel põhjustel. Seda juhul kui kutsealune peab ülal vähemalt kahte last või üksinda ühte last või kui ta on isik, kes hooldab raske või sügava puudega isikut, kelle ülalpidamiskohustus tuleneb perekonnaseadusest. Lisaks saab ajapikendust, kui asub õppima kõrgkoolis ja selleks peab 15.septembriks esitama avalduse, et keskharidus on omandatud. Uuudistest käis läbi küll, et ka puuetega inimesi hakkatakse kutsuma kaitseväkke, kuid see teema ei kajastu sellel infovoldikul ja nagu ma aru sain, siis sügava ja raske puudega inimesi kaitseväkke ei kutsuta. Kuidas on lood nende isikute puhul asendusteenistusega ei tea. Kes teab, siis jagagu oma arvamust. Pildi allikas
Delfi.

Loe lisaks siit.

2 kommentaari:

Rents ütles ...

Ma ei saa hästi aru sellest, et üksinda vähemalt ühte last kasvatav isa saab PIKENDUST - et kui tal on pooleaastane laps, kelle ema näiteks suri sünnitusel, siis aasta või kahe pärast on juba okei kaitseväkke minna või? Või viskab ühel hetkel lapse kaheksaks kuuks vanaemale ja ütleb, et ta peab minema riiki teenima? Või mõtlevad nad tõsiselt, et kui see isa nüüd hakkab käima uue tüdrukuga, siis riigi meelest on täiesti normaalne isa kaitseväkke kutsuda ja jätta laps selleks ajaks sajaprotsendiliselt naise õlule, kellel temaga mingit bioloogilist sidet ei ole?

Loodan siiralt, et ma saan valesti aru ja tegelikult kontrollitakse lihtsalt igal aastal, ega mees vahepeal ei ole abiellunud kellegagi, kes on ka lapse lapsendanud - sest see oleks minu jaoks ainus olukord, kus oleks võimalik see mees pere juurest ära viia.

Tiia Tiik ütles ...

see, mis tegelikult toimub otsustatakse ikka iga isiku suhtes individuaalselt. Voldikus olid kirjas üldised tingimused aga tean, et iga olukord on erinev ja seda siis peab ka ise seal põhjendama. Lapsele on isa vaja ja kui ta ongi ainuke ülalpidaja, siis vaevalt keegi teda jõuga oma väikelapsest eraldab.

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...