6. november 2012

Otsitakse liikumispuudega lapsi

Edastan järgmise teate, mille alusel otsitakse lapsi ja noori, et peresid abistada ja neile annetatud raha ära jagada. Rohkem infot saab lugeda allpool olevast teatest:


Palume taas Teie abi info edastamiseks peredele, kus kasvab õnnetuses liikumispuude saanud laps või noor.
  

Neljandat aastat järjest korraldati Eesti krossiäss Tanel Leoki ja tema tiimi poolt heategevuskross “Tanel Leok ja sõbrad”, mille tuludega soovitakse toetada õnnetuse tagajärjel  liikumispuude saanud lapsi ja noori. Kross toimus 13. oktoobril 2012 Lange krossirajal Tartumaal. Kolme aasta jooksul on abi saanud üle 20 pere. Oleme veendunud, et tegelikult on abivajajaid tunduvalt rohkem. Ka sel aastal on Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu ülesandeks jõuda peredeni, kus kasvab selline laps/noor ning korraldada abi jõudmist nendeni. 
 Sihtgrupiks on kuni 25-aastased (kaasa arvatud) lapsed ja noored, kes on saanud õnnetuse tagajärjel liikumispuude. Toetuse eesmärk on aidata õnnetusse sattunul uue olukorraga võimalikult kiiresti kohaneda ja maksimaalselt iseseisvalt sellega toime tulla.  Toetame tervistumiseks vajalike raviteenuste eest tasumist ja tavapäraseid igapäevategemisi. Siia kuuluvad abivahendite omaosaluse eest tasumine, korteri/maja kohandamine, lisaravi, rehabilitatsioon, invatransport, õpingute jätkamine jpm.  Toetuse saamise ja summa suuruse otsustab kolmeliikmeline komisjon, kuhu kuulub "Tanel Leok ja sõbrad" esindaja,  ELILi esindaja ja üks erapooletu liige.

Õnnetus ei tähenda üksnes liiklusõnnetust, vaid ka muud traumat (kukkumine, uppumine, olmetrauma jms) - oluliseks kriteeriumiks on sünnipäraselt terve laps, kellega on midagi saatuslikku juhtunud. Pöördume omakorda Teie poole palvega aidata infot viia sihtgrupini. Usutavasti on sotsiaal- ja lastekaitsetöötajatel enam taustainfot põhjuste kohta, mis on lapsel tinginud liikumispuude. Võrgustik peaks toimuvast üritusest peresid teavitama ja andma peredele meie kontaktid ühenduse võtmiseks. Heategevusprojektiga liituda soovivad pered võtku kindlasti meiega ühendust e-aadressil elil@elil.ee. Peale seda, kui pere on meiega ühendust võtnud, saadame neile välja vormid  taotluse täitmiseks. Taotluse blankett on saadaval ka meie kodulehel http://www.elil.ee/?doc=10324&path=uudised

Taotlusi võtame vastu 30. novembrini 2012. Loodame Teie aktiivsele kaasabile, leidmaks sihtgruppi kuuluvaid abivajajaid. Kui te tunnete, et lapsevanem ei saa meiega ühenduse võtmisega hakkama, oleksime väga tänulikud, et teeksite seda tema eest.  

Lugupidamisega, Evely Kaibald
ELIL tegevjuhi abi Tel.  6 720223 Mob.  50 19369 E-post    elil@elil.ee

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...