27. aprill 2013

Liikumisvõimetule inimesele IDkaardi taotlemine

Kui IDkaart kaotab kehtivuse, siis on vaja uut aga kui inimest pole võimalik kohale viia, siis pereliikmed saavad pöörduda nii KMAsse kui ka kohalikku omavalitsusse, kus sotsiaaltöötajad infot ja abi osutavad. Küll aga on suur mure vajaliku pildi tegemisega, sest on fotograafe, kes koju tulevad ja seal KMA kontorites on kahjuks sellised kabiinid, kuhu toolile raske ümber istuda ja kui inimene on ratastoolis, siis sinna ei pääse. Tallinnas on võimalus suuremates kaubanduskeskustes fotopoodides pilti lasta teha. DELFI, 27. aprill 2013 artikkel:

KMA: liikumisvõimetu inimene saab ID-kaarti taotleda ka posti teel


Rohtla ütles veel, et kui inimene on liikumisvõimetu, kuid saab allkirja anda, on dokumendi taotlemisel ja kättesaamisel abiks omavalitsuse sotsiaaltöötaja. "Kui inimesele on määratud eeskostja, käib dokumendi taotlemine tema kaudu," lisas Rohtla.Inimesed, kes ei saa tervislikel põhjustel ise ID-kaarti taotlema minna, saavad seda teha ka posti teel, kinnitab kodakondsus-ja migratsiooniamet.  "Kui inimene on liikumisvõimetu ega saa ka allkirja anda, on lähedastel võimalik talle ID-kaarti taotleda posti teel, misjärel toob koduteeninduse avalduse alusel PPA ametnik ID-kaardi ise koju kätte," selgitas PPA kommunikatsioonibüroo nõunik Katrin Rohtla Delfile.   

Rohtla sõnul tuleks enne taotlema hakkamist veenduda, milline on kõige kiirem ja mugavam viis uue dokumendi taotlemiseks. Nõu saab küsida PPA kliendiinfo telefonilt 612 3000 ning täiendavat informatsiooni vaadata meie koduleheküljelt www.politsei.ee Sellest, kui keeruline on hooldamist vajaval inimesel ID-kaarti taotleda, kirjutas ajakirjanik Andrei Hvostov oma LP-s ilmunud artiklis "Minu elu Annaleenaga". Hvostov: "Inimesed, kui teil on kodus allkirjavõimetu voodihaige, kelle ID-kaart on aegunud, siis te olete hädas. Lühidalt: tütrele ei anta ema uut ID-kaarti. Nii lihtsalt need asjad meil ei käi. Aga ilma ID-kaardita te kedagi haiglasse ei pane." KMA aga väidab, et ID-kaarti saab taotleda ka posti teel.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...