5. juuli 2013

Pärnaõuest jõuab kesklinna kõige kiiremini

Meile saabus eile e-maili teel uudiskiri NCC Elamuarenduselt, kus oli kirjas, et NCC Tähekodu töötajad korraldasid juuni alguses Tallinna hommikuses liikluses eksperimendi, mille tulemusel selgus, et vastupidiselt levinud arusaamale jõuab kõige kiiremini kesklinna Rannamõisa teelt. Rannamõisa tee Haaberstis asuvast Pärnaõue eluasumist kulus Vabaduse platsini jõudmiseks 20 minutit. Laagri , Peetri, Viimsi ja Pärnaõue võrdluses jäi viimasele kohale Laagri 40 minutiga. 
NCC neli töötajat alustasid oma autosõitu täpselt samal ajal, hommikul kl 8.15. Eksperiment toimus vahetult peale kooli- ja lasteaedade hooaja lõppu ning seda on andmete võrdlemiseks plaanis jätkata südasuvel ja sügisel.

Sellepeale tahaks ikka öelda, et oleme Pärnaõuel elanud juba 1,5 aastat ja oleme rahul. Erilist müra ei ole ja elanikud on meie õue peal viisakad, sportlikud ja siin on hea elada. Natuke häirib ehitustööde ja suurte autode müra, kuid arenevasd piirkonnas on see paratamatu ja küll need uued majad ka järjest valmis saavad. Jalgrattateed on lahedad ja meri linnulennult 1 km kaugusel ja rohelust on ka piisavalt. Bussiliiklus on olemas, kuid sellest kirjutan järgmises postituses.

Ja veel kirjutasid NCC arendajad, et Tallinna ühes suurimas uusasumis, Haabersti linnaosas paiknevas Pärnaõues valmis lisaks olemasolevale sajale korterile kolm uut korrusmaja kokku 31 korteriga. Kaks uut korrusmaja on kahekorruselised ning üks neljakorruseline. Kahetoaliste korterite suurus ulatub keskmiselt 50m2 ja kolmetoaliste oma 70m2. Kõik korterid on rõdudega ning enamike korterite juurde kuulub panipaik hoone esimesel korrusel. Lisaks ehitatakse elamurajooni mänguväljakud ja rohealad. Pärnaõue on Tallinna linnapiiril paiknevatest arendustest kõige mitmekesisemaid võimalusi pakkuva keskkonnaga – Haabersti ringi ümber on koondunud jaekaubandus ning spordiklubid ja –saalid, koolid ja lasteaiad, lähedal asub rand, Vabaõhumuuseum ja loomaaed. Käesoleva aasta lõpuks lisandub Pärnaõuele veel kaks neljakorruselist energiasäästlikku maja 38 korteriga, mille ehitust alustas NCC käesoleva aasta aprillis. Mõlemas neljakorruselises majas saab olema kokku 19 kahe- kui kolmetoalist korterit.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...