14. september 2013

EIL karikasari lõppes Vändras

Täna jõudis Vändra staadionil lõpule kogusuve kestnud Eesti Invaspordi Liidu kergejõustiku karikasari, mis koosnes 5-etapist. Arko Vool osales 4. etapil ja sai karika - Meeste 1500 m ratastoolisõidu VÕITJA! Hurraa, võit tuli koju. Võisteldi jooksus, ratastooli 100 m ja 1500 m sõitudes, kettaheites, kuulitõukes ja odaviskes ning mõned sportlsed hüppasid ka kaugust. Kurb oli see, et iga etapiga osalejaid vähemaks jäi. Suurem konkurents oleks parem aga pingutasid kõik ja andisid endast parima. 
Tervislikud eluviisid peavad alguse saama juba varasest lapseeast, siis jõuab rohkem noori ka meie invaspordi võistlustele. Palju saab ise ära teha, nt õues liikumine, ujumine, jalgrattasõit, jalutamine, jooksmine jne. Ainult taastusravist ja füsioteraapiast jääb väheseks, hind on kõrge, teenust piiratult aasta jooksul. Huvikoolid, spordikoolid, staadionid ja koolimajad peavad olema ligipääsetavad. Hea näide on see Vändra staadion, mis on EL rahadega ehitatud, kõrval kultuurimaja ja uus ligipääsetav raamatukogu. Väikeses asulas saab ka mõelda suurelt ning luues paremaid tingimusi on inimesed rahul. Täna oli seal kõrval platsil kirbuturg, õhtul kontsert. Sügis on olnud suurepärane ja ilm oli vaid tuuline. Selleks korraks siis kolime sisse sportima.  Kehalise kasvatuses peaksid individuaalselt igale ühele võimalused olema. Rääkides eri piirkondades õpetajatega selgub, et nemad oleksid valmis panustama puuetega laste kehalisse tegevusse. Järelikult peavad ka lapsed ja vanemad tulema spordiliikuise juurde. On parem tervis ja tugevneb vastupidavus. Sellest ei piisa, kui vabanduseks öelda, et riik ei anna raha ja kohalik omavalitsus ei loo võimalusi. Küsige ja arutage ning need võimalused peavad saama lubatustest käega katsutavateks tegevusteks. 
Praegu on suureks takistuseks transpordikulud ning vahemaad ning sel aastal ka kalenderplaanist tulenevalt ürituste rohkus. 
Fotod: Tiia Tiik. Rohkem pilte näeb siit









Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...