6. november 2014

Eiki Nestor: lõpuks ometi on puuetega inimeste tarbeks olemas raha

Pressiteade 6. november
 
Eiki Nestor: lõpuks ometi on puuetega inimeste tarbeks olemas raha
Sotsiaaldemokraatide nimel täna parlamendis esinenud riigikogu esimees Eiki Nestor kutsus töövõimereformiga edasi minema, sest ainult nii jõuavad puuetega inimesteni  erinevad teenused, millest nad täna ilma on.
Nestori sõnul on igati mõistetav, miks pakutud reform pole tekitanud puuetega inimestes usaldust. „Aastaid on juttu sellest, et puuetega inimestele tuleb pakkuda rohkem tervisealast rehabilitatsiooni ja tugiteenuseid. Teenused on justkui olemas, aga neid ei kasutata rahapuudusel. Nüüd on see raha olemas,“ viitas Nestor 300 miljonile eurole, millega on kavas reform käivitada ja inimesi aidata.
„Valitsus on seda raha taotlenud Euroopa Liidust. Kui ta teeb muudatusi, saab ta riielda, kui ta istuks käed rüpes, saaks ta samuti riielda,“ rääkis Nestor. „Lahendus saab olla ainult üks - need muudatused tuleb ära teha ja kasutada seda raha inimeste heaks. Samuti tuleb inimestele anda kindlust.“
Nestori kinnitusel on sotsiaalkomisjon koostöös puuetega inimeste ühenduste ja valitsusega reformikavaga tõhusat tööd teinud.
„Ja kindlasti väärib see reform hea tahte kokkulepet, mille sõlmijaks võiksid olla tööandjad, töötajad, omavalitsused ja  kõik puuetega inimeste ühendused, kes peavad vajalikuks leppega ühineda. Kutsuksin ühinema ka kõiki erakondi,“ lausus Nestor. „Ainult sellisel moel on võimalik, et  need nii vajalikud teenused, mis täna puudu on, jõuavad inimesteni. Ma usun, et Eesti erakonnad soovivad oma töövõime osaliselt kaotanud inimesi tööle aidata. Ma usun, et need inimesed soovivad ka tööle minna. Nii et vähem poliitilist valimiseelset elevust ja rohkem mõistust,“ lõpetas ta oma kõne.
 
Täiendav info:
Eiki Nestor
5183432

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...