1. detsember 2014

Korterikohandamisest 2. osa




Märkamatult on november käest läinud ja käes detsember. Korterikohandajad tuled meile täna külla ja olukorraga tutvuma juba kella 10 ajal hommikul. Alguses küll olid nad veidike teelt kõrvale kaldunud ja peale aadressi täpsustamist nad meile kohale jõudsid. Näitasime siis Astangu Puudealase Teabe Keskuse 3 spetsialistile oma kodu. Peale tutvumist meie vannitoa ja väiksema tualettruumiga, tehti mõõtmised ja fotod, et siis oleks olukord olemas enne ja pärast nagu teleseriaalides peale totaalset muutumist. Õnneks meil nii palju pole vaja ümber korraldada. Arko andis siis teada, et tema jaoks on ebaturvaline ratastoolist kõrgele vanni äärele turnida ja sealt edasi vannitoolile, mis on keeratava mehhanismiga. On juhtunud, et ta on paaril korral vanni kukkunud aga meie tingimus oli, et vann jääb alles ja Arko saab iseseisvalt ilma minu kõrvalise abita ohutult ja mõnuga pesta. Selja võin ma küll tal puhtaks nühkida aga muuga tahab ta ise hakkama saada. Arko käis välja ka mõtte, et kui väiksem tualettruum teha dušširuumiks ja duššitooliga olukord ära lahendada. See ehitamine võtab aega aga kindlasti pole meil vaja põrandakütet, sest seda me lihtsalt ei kasuta, sest korter on soe ja milleks seda kasutada, kui niigi on soe ja mugav minul ja Renel vannis ning dušši all vannis käia. Mõõtmised tehtud, näitasime ka oma rõduukse kõrget lävepakku, mis muudab raskeks rõdule mineku ning seetõttu on Arko ainult paaril korral rõdule jäudnud, et mitte lõhkuda uksetihendeid. Vastasime veel küsimustele ja töötajad täitsid ankeete. Viskasime nalja, et me pole abielus aga kooselus küll. Arko sai kirjeldada oma erinevaid abivahendeid ja elu-olu. Oli päris meeldiv kohtumine ja nüüd jääme ootama tulemusi. Ka meile selgitati, et nemad annavad soovitused, mille täitmine ei ole kohustuslik. Eks paljudel liikumispuudega inimeste kodud vajavad suuremat kohandamist aga meil on olemas maja ees kaldtee, mida kasutavad väikeste lastega emad ning Arko jaoks on see kasutatav. 


Veel jääb oodata millal Haabersti Linnaosa Valitsuse sotsiaaltöötajad meile kodukülastuse teevad. Loodame, et see saab teoks veel sellel aastal.
Kes soovib korterikohandamisest ja korraldamisest pikemalt lugeda, selle jaoks on link, kuhu pääseb kui vajutada siia
Tallinnas on kinnitatud Volikogu määrusega, mille alusel toimub eluruumide kohandamise kulude hüvitamine. Seda kuludehüvitamist reguleerivad järgmised õigusaktid ja seadused:           
 Tingimustega on võimalik tutvuda siit.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...