18. detsember 2014

Nüüd pääsev vaid ID-kaardiga e-maksuametisse

Eile proovisin ja tõepoolest ei saa pangast minna, vaod id-kaardiga sisse logides. Ise kasutasin varem ikka läbi internetipanga minemist, oli lihtne ja kiire. Nüüd pean selleks eraldi IDkaardilugejat kasutama. Tülikas on aga see paar korda kuus saab tehtud. Panen info nende jaoks kes samuti e-maksuametit kasutavad. Ma ise mobiiliID kasutaja ei ole. Näpin ikka oma PINkalkulaatorit ja teen sellega pangatehinguid. Nupud on küll kulunud aga mälu mäletab kus mingi numbrikombinatsioon peitub.  

Tänasest saab e-maksuametisse sisse vaid mobiil-ID või ID-kaardiga

 ärileht.ee 15. detsember 2014 21:35
MTA uuendab e-maksuameti autentimislahendust ja seega ei tööta pankade kaudu isiku autentimine. Maksu-ja tolliametile IT-teenust osutav rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus (RMIT) teeb koostöös pankadega ümberkorraldusi, et muuta senised autentimislahendused e-maksuametisse/e-tolli sisenemisel klientide jaoks turvalisemaks. Alates teisipäeval (16.detsember) kell 10-st kuni uute autentimisstandardite kehtima hakkamiseni on võimalik e-maksuametisse siseneda ainult ID-kaarti või mobiil-ID kasutades. Internetipanga kaudu e-maksuametisse sisenedes tuleb ennast seega uuesti ID-kaardi või mobiil-ID abil autentida.
 
RMITi hinnangul on võimalik vajalikud autentimise uuendused sisse viia ja taas pankade kaudu hakata sisenema e-maksuametisse hiljemalt jaanuari jooksul.
MTA soovitab kõigil kasutajatel üle kontrollida, kas ID-kaardi paroolid kehtivad, et oleks võimalik ajutiselt e-maksuametisse nende abil siseneda. ID-kaardi PIN-koode saab uuendada politsei- ja piirivalveameti kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindusest või Swedbanki ja SEB pangakontorist.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...