27. august 2015

Printsessi 1. minisünnipäev

Esimene elukuu ehk vastsündinu aeg on kiirelt möödunud kõrvalt vaatajate jaoks aga neid magamata öid, muretsemisi uue ilmakodaniku pärast ja kohanemist uue olukorraga ning taastumist sünnitusest teavad noored ise. Aga nad on olnud väga tublid ja saanud hästi hakkama. Oleme neile abiks olnud ja tõime nad Pelgulinna sünnitusmajast 3. päeval koju. Teine vanaema oli ka väikese onuga toeks ja abiks. Vahepeal käisime puhkusel ja kui tööle ja linna tulin, siis last ka vaatamas käisin. 
Neljandal päeval viisime noored nime panema ja jäädvustasin need armsad hetked. Sel ajal kui sünnitunnistust ja nime vormistati sain mina uue vanaemana turvahälli kiigutada. Kolme nädalaselt oskas beebitüdruk juba lutti nosida ja kasvab nii, mismühiseb. Ja aina armsamaks, kallimaks ja pontsakamaks muutub. Täna siis tegi noor emme meile kena tordi ja käisime vanatädi Tiiuga katsikul. Esimese kuu täitumise puhul viisin kingiks fuktsiaroosa kleidikese ja valge-roosa lillelised retuusid. Poiste emana on ikka suur õnn ja rõõm osta printsessile riideid. Noored mamma ja papa on nii toimekad ja hoolitsevad, saavad kenasti hakkama ja soojadel ilmadel käivad nii päeval kui ka hilja õhtul õues jalutamas. Emme kosub ja laps saab rinnapiima, mis ongi hetkel kõige parem. 
Esimene arstil käigu tegid nad ühistranspordiga, sest kummalgi noorel pole autot ega juhtimislube. Aga bussi- ja trolliliiklus on Mustamäelt Meremeeste haigla polikliinikusse tasemel ja miskit ei jää tegemata. Pisitasa on teisedki käinud Liisa Mariat vaatamas ja imetlemas. Laps sööb ja magab ja teeb vahel ka häält. Kiisumiisu on ka oma uudistamised teinud ja lepib beebiga. Eks me siis hoiame ja nunnutame printsessi. Seniks on ta oma emme ja issi kallim vara ja see tänane esimese sünnikuu kleidike oli üliarmas. Enamus pildid on minu tehtud, kuid osad on erakogust.
Õnne ja rõõmu ning kasvamist. Ma vist olen oma noore vanaemana titejuttudega teistes inimestes küllastumise tekitanud aga eks uus roll vajab sisseelamist. Ma olen õnnelik, et mulle selline rõõm on antud olla vanaema Liisa Mariale.

























  

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...