29. september 2015

Tallinna Sotsiaaltöö Keskus juurutab majandusnõustamise teenust

Edastan Raepressi uudise, et Tallinna Sotsiaaltöö Keskus juurutab edukalt uut  teenust  
Mullu käivitas Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse oma  klientidele uue teenusena majandusnõustamise, eesmärgiga aidata kaasa  klientide paremale majanduslikule ja sotsiaalsele toimetulekule.
„Majandusnõustamise teenus on nüüdseks sisse saanud korraliku hoo,“ ütles Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa, „tänavu esimesel poolaastal osutati teenust 353 inimesele, kes käisid nõustamisel kokku 527 korda.“
Majandusnõustamise teenust laiendati  ja lisaks TSK  klientidele avati  vastuvõtt Linnavaraameti  ja  linnaosade sotsiaalosakondade poolt suunatavatele inimestele, kes vajavad nõu ja tuge oma pere eelarve koostamisel, õpetust võlgade vältimiseks jmt. Nende  nõustamine toimub kahes Tallinna linnaosas, Põhja-Tallinnas ja Lasnamäel,  aadressidel Tuulemaa 6 ja Mahtra 44.
Majandusnõustamise eesmärk on aidata kaasa isikute ja perede paremale majanduslikule ja sotsiaalsele toimetulekule, õpetades inimesi oma rahalisi ressursse oskuslikult kasutama ja võlgadesse sattumist ennetama. Majandusnõustamise sisuks on isiku tulude-kulude analüüs, pere-eelarve koostamine, oskusliku majandamise ja võlgade vältimise õpetamine. Majandusnõustamise teenusele on oodatud Tallinna elanikud, kes soovivad õppida  väikese sissetulekuga paremini hakkama saada.
Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa sõnul on uue  teenuse kasutamine tehtud  klientidele resotsialiseerimisplaani kohustuslikuks osaks ja analüüs on näidanud selle teenuse vajalikkust. 
Tallinna Sotsiaaltöö Keskus  pakub  ka võlanõustamise teenust, mille sisuks on teabe edastamine võlgnike õigustest, kohustustest ja abisaamise võimalustest seoses tekkinud võlgadega ning abistamine dokumentide koostamisel ja taotluste esitamisel.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...