3. juuli 2009

Tantsu- ja laulpeole "ÜhesHingamine"


Täna siis läheb lahti peoks. Ka meil on tasuta pääsmed olemas ja läheme tantsupidu vaatama. Homme tahaks ka rongkäiku vaatama minna ja kui mõnel mehel kannatust jätkub, siis ka laulupeole, kuid jah eks ratastoolis ole palju keerulisem liikuda suurtes rahvamassides kui kappata kahel jalal. Ja meie leiame koha ka mäe veere peal, kuid ratastooliga inimeste vahel teed rajades on palju raskem midagi näha, kui jah positiivne obn see, et oma istekoht on alati kaasas ja olemas. Eks lähme ja vaatame need tublid tantsijad ja lauljad üle. Meilgi 2 väga head tuttavat tantsimas õetütar Mai-Liis Tint ja meie tantsuõpetaja Kaie Seger koos oma Pärnu naisrühmaga Noorusevöö. Tore on ikka olla eestlane ja saada kohapeal osa suurest ja traditsioonilisest peost. Üllatus on seegi, et kõik piletid tantsupeole on välja müüdud.

Jõudu ja jakso ja meeldivaid peoelamusi, mida näib ka ilmataat soosivat. Päike särab juba varakult. Loodan, et see nii ka jääb.

Postimehest:
25. laulu- ja 18. tantsupidu «ÜhesHingamine» toimub 2.-5. juulil Tallinnas. Peo juhatas 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnevad kolm tantsupeo etendust «Meri» ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.

Kokku osaleb suvisel laulupeol 864 koori ja orkestrit 26430 laulja ja pillimängijaga ning 534 tantsu- ja võimlemisrühma kokku 7460 tantsijaga ning võimlejaga. Lisaks osaleb 41 väliskollektiivi 1340 lauljaga.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...