27. mai 2010

Kohtumine ...

valijatega. Alguses, kui ma olin poliitika kauge, siis tundus see naljakas ja pani muigama. Nüüd praktiliselt kord paar nädalas keegi tuttav soovitav mind. Kuulan siis inimese mure ära. Uurin lisaks ja siis vastan. Tavaliselt tunduvad need asjad suhteliselt arukad ja arusaadavad mullegi. Eriti veel peale Internetis kolamist, seaduste, määruste lugemist. Kui vaja küsin abi ka neilt, keda tean asjaga hästi kursis olevat. Ja õpin ise iga päev juurde. Viimati küsiti mu käest mida teha korteriüürivõlglasega, kes saab raha aga üürimaksmiseni ei jõua. Teine kord tunti huvi kuidas hooldajat ja kellele määrata. Täna küsiti mis on liitpuue??? Eks siis vastan ja nii see jutt levib ja jälle inimesed helistavad või otsivad mind üles. Aga mõnikord on teadmisi sõnadesse panna keeruline. Hea on Mustamäe Halduskogu liikmena ka kasulik olla. Tööl saan seda olla 5 päeval nädalas.

Õhtupoolikulgi helises minu mobiiltelefon ja helistajaks oli mustamäelane, keda kohtasin linnas viimati üle 5 aasta tagasi. Muigama ajas, kui teiselt poolt öeldi oytse, et selle ja selle käest sain numbri ja eks tead isegi, et ei helista sellepärast, et küsida kuidas tervi on. Vastasin, et tervis on hea ja kulgeb hästi. Sai siis temalegi nõustamist antud. Küsija suu pihta ei lööda. Mõni küsija küll teatab, et kas saab tulla nõustamisele. Sotsiaaltöötaja ikka pakub nõustamist. Siis ühman vastu, et pane aeg kinni ja tule ja küsin vastu, et kas arve ka väljastan. Inimene õpib kogu elu. Aga egas ma kade pole, jagan oma oskusi, teadmisi ja kogemusi inimestele. Olgu siis see nn kohtumine valijatega. Aga selle vahega, et tavaliselt mingeid kulutusi mul nende kohtumistega ei kaasne.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...