16. mai 2010

Laupäev, 15 05 2010, oli talgupäev Tõrvaaugu talus

Eile oli meie üritus Teeme ära 2010 Kõrvemaal, Tõrvaaugu talus, kus oli palju tööd ja palju tegijaid. Ehitustööd algasid möödunud aastal ja nüüd siis oligi vaja täpselt 40 kätepaari ja jalgu abiks koristustalgutele.

Kui hommikul kella 11 ajal kohale jõudsime, siis oli parkimisplatsil juba rida autosid. Õuepealne kihas siblivatest inimestest nagu sipelgapesa. Kuni kella 4 pärastlõunal sai metsa alust koristatud, puid saetud ja laotud, pügatud kipuvitsahekki, keedetud suppi, pestud lagesid ja aknaid, klopitud tekke, vaipu, patju ja madratseid. Koristatud ja riisutud õue pealset. Koka keedetud supp maitses hästi, ka sutsuvimb ja heeringas olid leival imelised.

Päike praadis meid hoolega ja noored ja julged käisid ujumaski Tõrvaaugu järves, Valge hobuse mäe lähedal. Õhtupoolikul täienes lõkkeplats vana põleva prahiga, kamp töökaid mehi aina taris järelkärusse prügi ja vedas seda õigesse kohta. Maja ümbrus sai kena ja Tõrvaaugu talu säras metsa sees. Säras rõõmust ka peremees Hans, meie omadele tuttav pudelimaja ehitaja.

Tahaks juba liikumispuuetega inimeste laagrisse. Loodame, et juulikuuks on ehitustööd lõppenud, saun valmis ja tubades, köögis ja vetsudes siseviimistlus valmis.


Uudishimu renoveeritud Tõrvaaugu talu suhtes sai rahuldatud, kondid tööst kanged aga südames hea tunne ja kopsud värsket metsaõhku täis.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...