3. juuni 2012

Mustamäe juubelil

Eelmisel nädalavahetusel, mis oli ühtlasi ka maikuu viimane nädalalõpp, oli kena kevadpäev ja nii käisime meiegi Mustamäe 50 juubelipidustustel. Kuna Arko oli päeval Kuusalus karikavõistlustel, siis läksime Männi parki alles õhtuks kohale. Planeerisime minna Getter Jaanit kuulama aga kui kohale jõudsime, siis kostis juba Getteri laul "Me kõik jääme vanaks". Ja tõepoolest nii see ongi. Pargis istusid pinkidel peamiselt vanemad naised ja mehi oli vähemuses. Neid vaadates, tabasin end mõttelt, et enamus neist eakatest oli 50 aastat tagasi noored ja õnnelikud, kes Mustamäele korterid said ja siise kolisid. Mustamäe linnaosas on paljud noored üles kasvanud ja neilgi on omad lapsed kasvamas. Sellegi poolest on Mustamäel palju noori, sest siin on ülikool ja lisaks vanematele paneelelamutele on kerkinud mitmeid uusi maju. Uuenenud on Magistrali keskus ja Mustikas. Mulle Mustamäe meeldib, sest siin on kõik käe ja jal ulatuses, trollid liiguvad sageli ja bussiliiklus on nii kombineeritud, et saab sõita nii Koplisse, Nõmmele, Õismäele, kesklinna ja ka Lasnamäele - ühistranspordi korraldus on paindlik ja kaasaegne, kuigi mõnel liinil natuke liiga hõre. Mu omad lapsedki on siin koolis ja lasteaias käinud ja nüüd juba teismelised. Ja veel kultuur on ka tähtsal kohal ja nii oli see selgi õhtul, sest lavale tuli viimasena vana ja hea ansambel "Karavan". Lava ees tantsisid ja hullasid nii noored kui ka vanad ja kes ei tantsinud, see sai kaasa laulda ja head muusikat nautida. kohtasime selgi tuttavaid, koolikaaslaseid ja mustamäelasi. Ilus on Mustamäe elada ja linnakodanikuna on küll turvaline ja keskkonna sõbralik ümbruskond koos männimetsa ja rohelusega.
 
Infot Mustamäe kohta linnakodulehelt: Mustamäe elanike arv 2012. aasta 1. jaanuari seisuga on 64 237. Selle näitaja järgi on Mustamäe Tallinna 8 linnaosa seas Lasnamäe järel suuruselt teine. Mustamäelt on kesklinna 5 km ja ta piirneb Haabersti, Nõmme ja Kristiinega. Tallinna ja ühtlasi Eesti esimese suure paneel-elamurajooni ehitamist alustati 1962. aastal. Lisaks sobivatele ehitusgeoloogilistele oludele sai selle koha valikul määravaks ka ümbrus männimetsa, mäenõlvade ning läheduses asuvate puhkerajoonidega. Valdav osa Mustamäe hoonestusest valmis praktiliselt paari aastakümnega. Mustamäe linnaosa kui iseseisev haldusterritoriaalne piirkond moodustati 1993.aasta suvel, mil kinnitati selle piirid, põhikiri ja struktuur. Praegune Mustamäe haldusterritoorium on umbes 8 km2, sellel paikneb 470 elamut, mis valdavalt on 5- ja 9- korruselised paneelelamud.
 

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...