7. juuli 2014

Linna perearstisüsteem laieneb

Selline Raepressi uudis ilmus 03.07.2014 perearstide ja koduõendusteenuse kohta:

Linna perearstisüsteem laieneb

Juulikuust alustasid linna perearstikeskuses tööd kaks uut perearsti, doktor Anna Poljantśikova ja Norbert Liivak, neist esimene oma nimistuga, teine avab nullnimistu. Ühtlasi hakkab MuPAK haigekassalepingu alusel pakkuma koduõendusteenust.
Tallinna Munitsipaalperearstikeskuse OÜ alustas oma teenuste pakkumist 2011. aasta maikuust Nõmme Tervisekeskuse ruumides aadressil Jaama 11.
2013. aasta alguses avati teine teenuste osutamise üksus Haabersti Tervisekeskuses aadressil Ehitajate tee 137 ja praegu  töötab linna perearstikeskuses juhataja, üheksa nimistuga perearsti, asendusarstid,16 pereõde, 0,6 koormusega kliiniline assistent-arhivaar, füsioterapeut.
Munitsipaalperearstikeskuses toimib  kahe pereõe süsteem. Pereõdedel on oma iseseisvad vastuvõtud vähemalt 20 tundi nädalas. 2012.aasta  septembrikuust on MuPAK Tartu Ülikooli residentuuri baasasutuseks, samast ajast on keskuses arst-resident, vajadusel on võimalik vastu võtta veel üks. Abilinnapea Merike Martinson, kes oli uue süsteemi juurutajaks, on linna perearstikeskuse töö ja tegevuse laienemisega rahul. „Peamine on see, et keskuse töögraafik on patsiendisõbralik ning ka arstid on peavad töötingimusi heaks,“ märkis Martinson. „Puudub ju meie perearstidel see administratiiv- majanduslik koormus, mille üle kurdavad eraettevõtjatest perearstid, ja jääb rohkem aega tegelemiseks patsientidega.“ Perearstikeskuse üksused on avatud tööpäeviti kella 8 - 19. Telefoninõustamine ja vajadusel koduvisiidid toimuvad tööpäevadel kl 18-22. Laupäeviti ja riiklikel pühadel toimuvad perearsti telefonikonsultatsioonid ja vajadusel koduvisiidid. Tallinna linna perearstikeskuse patsientuuris on üle 12 tuhande  inimese.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...