13. august 2014

Puhkame kodus ja külastame vajadusel haiglat


Minust võib varsti "medtöötaja" saada, kui seal majas õppustel käin. Aga orienteerumine koos Arkoga on parem, kui eelmisel korral ja seniks kui ei küsi midagi registratuuri töötajatelt. Turvamehed ja muud töötajad on pädevad. Selline puhkus siis sel aastal. See oli mulle ka nädal varem üllatus, kui emost küsiti, et kuhu läheme ja kui kuuldi, et ühesse, siis öeldi, parkida ei tohi. Peale seda turvamehe sekkumist ja minu küsimust, et invaparkimiskaardiga tohib parkida (teadsin, et tohib!), ütles turvamees, et võib küll. Seiklesime x-korpusest peamajja ja kuna pole seal majas viimastel aastatel käinud, siis ei olnud viited külastajate liftidele aga majas on palju ametilifte, mis töötavad kaardiga ja on lukus meie jaoks.. Minu küsimusele ühes infolauas sain ebaviisaka vastuse, et kohvikust läbi ja sealt edasi. No tule taevas appi - kui majas on lifte palju ja need on kaardiga ja kui käib igal pool remont, siis võiks minusuguse poolpimeda jaoks silte ja viiteid olla. Ma vist maalt ja hobusega ning peale otsimist ka leiame õige lifti. Juu on minu viga, et ei näe ja kondan ringi ja küsin valedelt inimestelt, kes minu arvates peaksidki seal selleks olema, et inimestele vastata... Klienditeenindajad on asutuse ja ettevõtte peegel ning soovin, et minu viisakatele küsimustele ka püüdlikult vastatakse. Kõik ei pruugi majasisest srtruktuuri tunda ja teada. Kui on remont, siis on külastajatel, patsientidel ja nende kaaslastel raskusi õige lifti, koridori või nurgataguse üles leidmisel, eriti veel olukorras, kus viitasid on vähe või on need sellistele liftidele, mis töötavad kiipkaardiga. Kui erinevate luukide ja letide taga töötavad vanemaealised klienditeenindajad on väsinud, siis võiks jagada tööpäevi ja töötada poolekohaga ning teise poole kohast võiks täita tööealiste töövõimetute puuetega inimestega, sest see töö sobib ka neile, sest ei pea palju liikuma ning kõik ametid on õpitavad. Samas õed teevad oma tööd pühendunusega ja neid kiidan väga.


Aga ma olen püüdlik ning võtan ennast kokku ja nagu mulle kolmandal korral öeldi, et ma saan hakkama. Veel kinnitati fakti, et noor inimene paraneb kiiresti. Ei saa eriti sellele kiirusele pihta aga kui mõõta 3 nädala tagust aega ja nüüd, siis on vahet märgata. Õnneks pole enam nii kuumad ilmad ja mina ka sellest nädalast tööl ning ei sega Arkol puhkamist. Peaasi, et saab kodus olla ja puhata ja mängida. Seda viimast pole ma märganud aga filme oleme koos vaadanud, raamatuid ja ajakirju lugenud, söönud ja niisama lobisenud. Mina olen samal ajal käinud rattaga sõitmas, rannas päevitamas ja ujumas, poodides kolanud ja kokkanud elutoas. Suvi on ilus ja parem päike ja kuumus, kui vihm ja jahedus. Mina olen rahul.  

Kommentaare ei ole:

Kevadpuhkus Türgis 2

Tuba oli väga hea asukohaga, kõik mugavused ja ligipääsetavus ja kohandused ka Arko jaoks. Piisavalt ruumi rõdule pääsemiseks. Muideks kodus...