1. detsember 2018

Mõnus oktoober

Sel aastal oli nii kiire oktoobrikuu, et alles algas ja juba sai läbi aga teha sai palju. Meelde jäi Fredy Markuse 3.aasta sünnipäev. Pidu peeti Alibaba mängutoas Pirital. Oli see vast suur ruum, mingi 180 m2. Vahepeal kui lauas juttu ajasime, siis kadusid lapsed ära, sest tegevust oli seal palju ja sai kiikuda, liugu lasta, ronida lossi, pallimerre, mängida rongirajaga ja siis veel need autod, millega sõita. Lapselaps Fredy oli lahedas  Batmanni kostüümis. Nii lahe ja armas. Veel oli sünnipäev Arko ema Lindal ja kuna oli nii soe sügis, siis sai ka metsa seenele. Sääski ja põdrakärbaeid enam ei olnud aga oli suur udu. Arko naeris, et kuna kuu on päike ja udu sees, siis tundus see ka vastupidi. Olime nagu kuu uurijad aga päeval oli mets müstiline ja seeni sai kaa. Arko sõitis kodulähedases metsas elekrilise ratastooliga ja seeni aitasid puhastada Arko ema ja  õde Ivi. Mersas olid ämblikuvõrgud nagu pesad.
Oktoobrikuus oli sünnipöev ka Merlel ja minu ainukesel tädil Ailil. Polnud teda näinud üle 17. aasta. Üllatav ja tore oli täditütar Annely FB kutse mrile ja nii ma sellele kohtumisele läksin täpselt tädi 70. sünnipäeval Kristiine keskusesse, kus itaalia söögikoht. Mul oli selle kohtumise üle, et isegi rõõmupisarad tulid silma. Esmalt kuulsin tädi Aili häält ja see hääl kõlas tuttavalt. Isegi väda tuttavalt. Viisin talle kollased krüsanteemid ja pisikese ümbriku. Kohal olid tädi lapsed Annely, Tiina, Argo oma laste ja kaasadega ning mina, tädi Aino tütred Maire ja Sirje. Mul oli kahju, et minu õed Tiiu ja Liia otsustasid mitte tulla mis iganes põhjusel... Tädil oli nii kena soeng peas ja mukitud, sama sale, et ma naersin, et ta kohe nagu tibi. Ailil oli ka meessõber kaasas. Kolm tundi möldusid kiiresri ja jätsid hinge sooja tunde. Tädi on ainuke, kes veel alles minu ema 8 lapselisest perest. Perekonnapea.
Arkoga koos jõudsome Eesti Draamateatrisse ja rattaga sõitma. Liisa Mariaga käin ka 1. korda Mustamäe Apollo kinos multikat vaatamas.  Kutsusin isegi suuremad lapsed Rene ja Mari-Liisi kaasa. Läbi see oktoober kiirelt saigi. See värviline ja suvesooja täis sügiskuu.

























































Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...