30. september 2009

Ravimid käsimüüki

Isiklikult toetan seda mõtet, sest kuigi elan Tallinnas ja suured poed (Prisma, Selver jmt) on avatud hilisõhtuni, siis apteegid sulgevad oma uksed varem. Käin harva Mustika Prismas, kuid esmaspäeval peale ostude tegemist ja väljudes kohtasin üht nõutu näoga noormeest apteegi ukse taga. Kell näitas 8 läbi ja apteek oli just mõned minutit tagasi uksed sulgenud.

Samas on mul aastate tagune juhtum, kui olin kodus 2 väikelapsega seljavalu ja kõrge palavikuga. Saatsin tol korral oma 10aastase poja apteeki palavikku alandavat rohtu tooma. Laps tuli õnnetult tagasi, sest 2 maja kaugusel asuva apteegi müüja talle tablette ei väljastanud. Kirjutasin siis lapsele kirja kaasa ja põhjendasin enda neeruvaagna põletikku ja nii saigi laps valuvaigistid kätte. Mina terveks peale 2-3 nädalast põdemist ja seega leian, et õige korraldusega asjad toimivad.

Minu arvates peaksid olema suuremates poodides müügil esmatarbe ravimid sarnaselt hügieenivahenditega. Täpselt nii nagu lugesin tänasest lehest, et torusiil on mürgisem, kui paratsetamool. Ka alkohol ja tubakatooted on ohtlikud lastele. Selleks on kauplustes müüjad, kelle tööülesandeks on jälgida, et lapsed ravimeid ja alkoholi kätte ei saaks.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...