18. september 2009

Konkurss tervislik koolipuhvet Tallinnas

Sain oma postkasti Raepressi pressiteate konkursist tervislikum koolipuhvet. Lapsevanemana tean, et koolitoit on vajalik. Kui varem lapsed hommikuti veel putru ja võileibu sõid oli kergem. Nüüd võin putru keeta ja see jääb puutumatuna kaussi, samuti helbed ja müsli. Noored väidavad, et nad ei taha nii vara hommikul süüa. Loosi võivad minna kohukesed ja jogurt. Ja kui ei taha süüa, siis ei sunni ka.

Koolipuhvet on nii harjumatu pigem nõuka aegne sõna. Olen harjunud rohkem sõnaga koolisüükla, kuigi jah pean tõdema, et tänapäeval on koolides nii sööklad puhvetid kui kohvikud. Heal lapsel mitu nime. Poeg õpib Mustamäel, Arte Gümnaasiumis ja on praegu rahul koolitoiduga. Toitlustaja valik on kooli juhtkonna ja vanemate abil igati õnnestunud. Fazer Amica menüü on tervislikum, parem ja lapsesõbralikum kui oli seda Eesti Eine ajal. Põhiline, et kui lapselt küsida, kas toit maitses, siis on nad rahul. Ja on nende nappide koolitoidule eraldatud vahenditega parima toidu pakkumisel. Puhvetisse kulub ka taskuraha, sest lastele pakutavad saiakesed ja pannkoogid ja mahlajoogid meeldivad.

Hoiame siis Arte Gümnaasiumile pöialt, sest eelmisel konkursil saadi kõrge koht.

Raepressi uudis siis selline:
Tänasest, 18. septembrist kuni 23. oktoobrini viib Tallinna Haridusamet koostöös Eesti toiduravi konsultantide ühingu ja terviseinspektsiooniga
läbi koolipuhvetite konkurss-ülevaatuse, mille käigus tutvutakse puhvetite olukorraga üldiselt ning selgitatakse välja „Tervislik koolipuhvet 2009”.

Kommentaare ei ole:

Puhkus Kanaari saartel - Gran Canaria 8

 8. päev - 6.11.2023 Ja ongi käes viimane hommik. Sööme kõhud täis. Võtame kohvrid ja lahkume hotellist. Buss ootab meid kl 10.45. Lennujaam...